ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταστροφές στη Φθιώτιδα από τη διπλή σεισμική δόνηση

21:11 - 16 Σεπ 2013 | Πολιτική
Καταστροφές στη Φθιώτιδα από τη διπλή σεισμική δόνηση
Και νέες πληγές μετρούν στο Ρεγγίνι, την Δρυμαία τους Ξυλικούς και στην ευρύτερη περιοχή από τις δύο νέες σεισμικές δονήσεις.

Κτίρια που ήταν "τραυματισμένα" από τους προηγούμενους σεισμούς τώρα έχουν γίνει ετοιμόρροπα ενώ κάποιες αποθήκες ισοπεδώθηκαν. Ρωγμές που κανείς δεν είχε δώσει σημασία τώρα είναι πλέον ορατές και σε κάποιες περιπτώσεις απειλητικές.

Οι δύο σεισμικές δονήσεις των 4,6 και 4,8 Ρίχτερ σήμερα το απόγευμα έβγαλαν και πάλι στο δρόμο τους κατοίκους οι οποίοι διαπιστώνουν ότι ακόμη και σε σπίτια τα οποία δεν είχαν πληγεί από τις προηγούμενες σεισμικές δονήσεις πριν ένα - ενάμιση περίπου μήνα τώρα ο εγκέλαδος έχει αφήσει τα αποτυπώματά του.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καμμένων Βούρλων Ταξιάρχη Φακίρη που βρέθηκε από τις πρώτες στιγμές στο Ρεγγίνι «υπάρχουν και νέες ζημιές σε σπίτια όπως επίσης και στην εκκλησία στο Ρεγγίνι. Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος και δεν θέλει να μπει στα σπίτια του ακόμη και για να διαπιστώσει πιθανές εσωτερικές ζημιές» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

seismos ftiwtida550

Οι δονήσεις συνδέονται με τον σεισμό μεγέθους 5,3 που σημειώθηκε στις 7 Αυγούστου. Το ακριβές επίκεντρο των δονήσεων είναι, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του ΑΠΘ, 15 χιλιόμετρα ανατολικά της Αμφίκλειας.

«Η δραστηριότητα είναι συνέχεια των προηγούμενων φαινομένων», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος και πρόσθεσε ότι οι επιστήμονες θα πρέπει να είναι λίγο επιφυλακτικοί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.