ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταδίκη της δολοφονίας του Φύσσα από το ΤΕΕ

15:44 - 18 Σεπ 2013 | Πολιτική
Αποτροπιασμό και θλίψη προκαλούν στη χώρα μας γεγονότα όπως η δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη από 45χρονο που ομολόγησε και παραδέχτηκε πως ανήκει στη Χρυσή Αυγή, ανακοίνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα γεγονότα αυτά εντείνουν την ανασφάλεια, προκαλούν την ανησυχία και τον προβληματισμό στους πολίτες και «επιβεβαιώνουν ότι η χώρα έχει μπει σε τροχιά επικίνδυνων εξελίξεων».

Το ΤΕΕ κάνει λόγο για «κηρύγματα μίσους της φασιστικής οργάνωσης» που μετατρέπονται πλέον σε εγκληματικές ενέργειες, ενώ επισημαίνεται πως όλοι οφείλουν να αντιληφθούν πως δεν αντιμετωπίζεται με φραστικές καταδίκες μια κατάσταση την οποία έχουν υποθάλψει όλο το προηγούμενο διάστημα πολλοί και από πολλές πλευρές, δίχως να το έχουν αντιληφθεί.

Όπως επισημαίνεται στη συνέχεια, «πρέπει, επίσης, να συνειδητοποιήσουν όλοι, πως η συνεχιζόμενη αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού, η οποία επιδιώχθηκε και συνεχίζει να επιδιώκεται, με αλαζονικές πολιτικές και ‘μνημονιακές’ πρακτικές, εκτρέφει – όπως έχει διδάξει η ιστορία – τέτοια νοσηρά φαινόμενα, απειλώντας ευθέως τη Δημοκρατία» .

Κλείνοντας, το ΤΕΕ καλεί την κυβέρνηση, τα κόμματα και όλους τους αρμόδιους να διαισθανθούν τον «τεράστιο κίνδυνο που αντιμετωπίζει η χώρα και ν’ αναστρέψουν με κάθε τρόπο, σε κάθε χώρο και σε οποιοδήποτε επίπεδο, αυτή την πορεία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.