ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Άδειασμα" Βενιζέλου σε Στουρνάρα για φόρο ακινήτων

00:03 - 19 Σεπ 2013 | Πολιτική
"Άδειασμα" Βενιζέλου σε Στουρνάρα για φόρο ακινήτων
Αποστάσεις από τη διαρροή που έκαναν πηγές του Υπ. Οικονομικών για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων,πήρε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κι Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, παρουσία των κ.κ. Ι. Στουρνάρα και Χρ. Σταϊκούρα.

Ο κ. Βενιζέλος διαφώνησε με όσα δημοσιοποιήθηκαν ανεπισήμως και μετά από συζήτηση συμφωνήθηκε η μείωση της φορολογίας στα αγροτεμάχια. Ουσιαστικά το ΠαΣοΚ διαμήνυσε ότι θεωρεί ως μη υπάρχουσα την αρχική ρύθμιση που άφησε να διαρρεύσει το υπουργείο Οικονομικών. Η νέα ρύθμιση θα προβλέπει την είσπραξη από το φόρο ακινήτων ποσού ύψους 3, 5 δισ. ευρώ αντί για 4,2 δισ. ευρώ που ήταν η αρχική πρόταση. Με τον τρόπο αυτό ελαφρύνονται οι συντελεστές στα αγροτεμάχια.

Σε σχέση με την επίσκεψη της τρόικας τονίστηκε για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει περιθώριο για νέα μέτρα, ενώ σε σχέση με την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, αποφασίστηκε σε ό,τι αφορά την αμυντική βιομηχανία να πιέσουν για να γίνει αποδεκτές οι ελληνικές θέσεις, δηλαδή στα ΕΑΣ να διαχωριστεί η επιχείρηση σε πολιτικό και στρατιωτικό σκέλος και στη ΛΑΡΚΟ να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση με τους όρους που θέτει η κυβέρνηση.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:42 - 19 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.