ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: «Η δημοκρατία πολύ πιο ισχυρή» (vid.) - Στο κόκκινο η ανησυχία για αποσταθεροποίηση και διεθνή περιθωριοποίηση

10:24 - 19 Σεπ 2013 | Πολιτική
Σαμαράς: «Η δημοκρατία πολύ πιο ισχυρή» (vid.) - Στο κόκκινο η ανησυχία για αποσταθεροποίηση και διεθνή περιθωριοποίηση
Κατάσταση συναγερμού επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς τα τελευταία γεγονότα με τη Χρυσή Αυγή απειλούν να οδηγήσουν και πάλι τη χώρα στο «διεθνή επικοινωνιακό Καιάδα». Στο πλαισιο αυτό εντάσσεται και η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να προβεί σε τηλεοπτικό διάγγελμα το μεσημέρι της Πέμπτης τονίζοντας: «Κάθε έλληνας καταδικάζει την απάνθρωπη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η δημοκρατία είναι πολύ πιο ισχυρή από όσο φαντάζονται οι εχθροί της»

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ακόμη: «Δεν θα επιτρέψουμε στους επίγονους των ναζί να δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή, να τρομοκρατούν και να υποσκάπτουν τα θεμέλια της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία».

 

Η αρνητική δημοσιότητα έρχεται σε μια στιγμή, που ξεκινάει μια δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα κι εντείνεται η ανησυχία για ενδεχόμενο νέων μέτρων, σε μια κοινωνία που είναι στο κόκκινο.
 
Επίσης το κλίμα αναιρεί κάθε προσπάθεια, που καταβάλλεται προκειμένου να έλθουν διεθνείς επενδύσεις, να αξιοποιηθεί η Προεδρία της Ε.Ε. για την ανόρθωση της εικόνας της Ελλάδας αλλά και να αξιοποιηθεί το θετικό momentum του τουρισμού. Πρέπει να σημειωθεί ότι η τουριστική περίοδος δεν έχει λήξει ακόμα, αντίθετα έχει δυο καλούς ακόμα μήνες, Σεπτέμβριο κι Οκτώβριο, ενώ το Νοέμβριο είναι μια κομβική περίοδος για τις  προκρατήσεις για το 2014.
 
guardian
 
Δημοσιεύματα αλλά και δηλώσεις ξένων αξιωματούχων έχουν αρχίσει να επαναφέρουν τις εφιαλτικές εικόνες του 2011 και 2012, που κατέστρεψαν το brand Ελλάδα, κι οδήγησαν στο ζενίθ, όπως αναφέρουν πληροφορίες του “R”, την ανησυχία ξένων λόμπυ, όπως του Εβραϊκού για έξαρση της ρατσιστικής και φασιστικής βίας, αλλά και για την πορεία εν γένει της χώρας.4
 
«Σε μία ατμόσφαιρα που βρίθει θυμού, αβεβαιότητας και φόβου, η πολιτικά υποκινούμενη βία έχει κλιμακωθεί, με τους υπερεθνικιστές να ευθύνονται για επιθέσεις κατά κομμουνιστών, όπως την περασμένη εβδομάδα. Αυτό που πρκαλεί έντονο προβληματισμό ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής μπορεί να χάσει τον έλεγχο ενός κόμματος που οι υποστηρικτές του βλέπουν τους εαυτούς τους ως στρατιώτες σε ένοπλο αγώνα στοχεύοντας στην ανατροπή ενός πολιτικού κατεστημένου, το οποίο κατηγορούν για τα δεινά της χώρας», αναφέρει δημοσίευμα της Guardian, με αφορμή τα όσα έγιναν στο Κερατσίνι που αποτυπώνει το κλίμα στις ξένες πρωτεύουσες για την Ελλάδα.
 
Τούτων δοθέντων οι δηλώσεις Σβόμποντα, επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, που θεώρησε «μη αποδεκτή» την ελληνική προεδρία αν η ελληνική κυβέρνηση «δεν μπορέσει να θέσει τέρμα στη γεμάτη μίσος συμπεριφορά της Χρυσής αυγής Αθήνα» δημιούργησε κλίμα ανησυχίας, αλλά και οδήγησε σε έκφραση δυσφορία; για τις δηλώσεις. Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο δήλωσε πως «Αν η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Σαμαράς αποτύχουν να σταματήσουν την γεμάτη μίσος συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων, θα είναι μία απαράδεκτη προεδρεία και δεν είναι πιθανό να φέρει καμία πρόοδο, είτε για την Ευρώπη, είτε για την Ελλάδα».
 
Στο πλαίσιο αυτό στο Μαξίμου εξετάζουν τη δυνατότητα να ξεκινήσει με αφορμή και τα ταξίδια του Πρωθυπουργού μια εκστρατεία ανάσχεσης της αρνητικής δημοσιότητας, με ταυτόχρονα εκκίνησης νομικής επιχείρησης για την παγίδευση της Χρυσής Αυγής.
 
Μόνο, που όλα αυτά γίνονται εκ των υστέρων, όταν οι θάνατοι είναι πραγματικότητα, το αυγό του φιδιού έχει εκκολαφθεί, στρατηγικοί σύμμαχοι όπως το Ισραήλ ανησυχούν, αλλά κι όταν λογικές πόλωσης, π.χ. απόψεις Λαζαρίδη περί ΣΥΡΙΖΑ, δηλητηριάζουν του πολιτικό κλίμα…
Τελευταία τροποποίηση στις 15:33 - 19 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.