ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Νίκαια

19:50 - 19 Σεπ 2013 | Πολιτική
Νέο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Νίκαια
Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, στην πλατεία Δαβάκη στη Νίκαια, με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Στη συγκέντρωση δίνει το «παρών πλήθος» κόσμου και σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει πορεία προς τους δρόμους του Κερατσινίου.

Σε άλλη γειτονιά, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, είχε προγραμματιστεί ανοιχτή ομιλία από τον αρχηγό του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο, η ανακοίνωση της οποίας «κατέβηκε» από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής.

Στον εισαγγελέα οι 34 συλληφθέντες 

Εν των μεταξύ, στον εισαγγελέα Πειραιά οδηγήθηκαν οι 34 συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στο Κερατσίνι και τη Νίκαια. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες είναι εμπρησμός, κατοχή εκρηκτικών υλών και εκρήξεις.

Έξω από τα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί φίλοι των συλληφθέντων και φωνάζουν συνθήματα υποστήριξης.

Ποινή φυλάκισης για τον Ιταλό στην Πάτρα 

Εξάλλου, ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από το μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών στον 38χρονο Ιταλό υπήκοο, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της Πάτρας, επειδή απείλησε διαδηλωτές με όπλο.

Ο 38χρονος κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, ενώ μετά την ανακοίνωση της απόφασης άσκησε έφεση.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο 38χρονος ισχυρίστηκε ότι, λόγω των επεισοδίων, τρομοκρατήθηκε η γυναίκα του η οποία βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο, διότι, όπως συμπλήρωσε, είναι ετοιμόγεννη.

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι ήταν λάθος του που προέταξε το όπλο στους διαδηλωτές, ενώ όπως προσέθεσε δεν υπήρχαν σφαίρες μέσα σε αυτό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.