ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε "ήρεμο" κλίμα οι διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

22:53 - 19 Σεπ 2013 | Πολιτική
Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν την Πέμπτη στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις σε Νίκαια και άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Πάνω από 5.000 πολίτες συμετείχαν την Πέμπτη στο νέο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δαβάκη στη Νίκαια, με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Ακολούθησε πορεία στην Πέτρου Ράλλη, όπου σημειώθηκαν μικροεπεισόδια και η πορεία επέστρεψε στην πλατεία Δαβάκη.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν η πορεία πλησίασε τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, όπου ισχυρότατη ήταν η παρουσία της αστυνομίας. «Φονιάδες αλήτες χρυσαυγίτες» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.

Μικροφθορές σε υποκατάστημα τράπεζας επί της Πέτρου Ράλλη, ενώ στον ίδιο δρόμο υπέστη ζημιές ένα ενεχυροδανειστήριο.

Στα γραφεία της Χρυσής Αυγής είχε προγραμματιστεί ανοιχτή ομιλία από τον αρχηγό του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο, η ανακοίνωση της οποίας «κατέβηκε» από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής.

Θεσσαλονίκη 

Εξάλλου, νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το βράδυ στη Θεσσαλονίκη περίπου 200 άτομα που πρόσκεινται στην Αριστερά και στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ οι διαδηλωτές διαλύθηκαν, χωρίς να πραγματοποιήσουν πορεία και χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Ηράκλειο 

Αντιφασιστική συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου. Την κινητοποίηση είχε προγραμματίσει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και η ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας, όπως όμως ήταν αναμενόμενο αυτή πήρε αντιφασιστικό χαρακτήρα.

Πάτρα

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 9 το βράδυ στο κέντρο της Πάτρας. Ομάδες αντιεξουσιαστών που βρίσκονταν στην οδό Κορίνθου, κοντά στην πλατεία Γεωργίου, έκλεισαν αρχικά με κάδους απορριμμάτων τον δρόμο. Στην συνέχεια κινήθηκαν εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρισκόταν στην περιοχή και πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με ρίψη χημικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν ήδη προχωρήσει σε προσαγωγές. Στο κέντρο της πόλης παραμένουν σε ετοιμότητα διμοιρίες των ΜΑΤ.

Καβάλα

Δέκα άτομα επιτέθηκαν το απόγευμα με πέτρες και έσπασαν την τζαμαρία της πόρτας στην οικοδομή όπου στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Καβάλας. Στη συνέχεια ανέτρεψαν ένα κάδο απορριμμάτων και του έβαλαν φωτιά. Επενέβη αμέσως η πυροσβεστική και σβήστηκε η φωτιά.

Στον εισαγγελέα οι 34 συλληφθέντες
Εν των μεταξύ, στον εισαγγελέα Πειραιά οδηγήθηκαν οι 34 συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στο Κερατσίνι και τη Νίκαια. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες είναι εμπρησμός, κατοχή εκρηκτικών υλών και εκρήξεις.

Έξω από τα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί φίλοι των συλληφθέντων και φωνάζουν συνθήματα υποστήριξης.

Ποινή φυλάκισης για τον Ιταλό στην Πάτρα

Εξάλλου, ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από το μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών στον 38χρονο Ιταλό υπήκοο, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της Πάτρας, επειδή απείλησε διαδηλωτές με όπλο.

Ο 38χρονος κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, ενώ μετά την ανακοίνωση της απόφασης άσκησε έφεση.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο 38χρονος ισχυρίστηκε ότι, λόγω των επεισοδίων, τρομοκρατήθηκε η γυναίκα του η οποία βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο, διότι, όπως συμπλήρωσε, είναι ετοιμόγεννη.

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι ήταν λάθος του που προέταξε το όπλο στους διαδηλωτές, ενώ όπως προσέθεσε δεν υπήρχαν σφαίρες μέσα σε αυτό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.