ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΣΟΚ: Διαψεύδει δημοσίευμα περί αιτήματος «αλλαγής» στο έλλειμμα

14:44 - 20 Σεπ 2013 | Πολιτική
ΠΑΣΟΚ: Διαψεύδει δημοσίευμα περί αιτήματος «αλλαγής» στο έλλειμμα
Με έντονο ύφος διαψεύδει το ΠΑΣΟΚ όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit σχετικά με το ότι κατά την επίσκεψη του στελέχους της ΕΚΤ, Γιεργκ Άσμουσεν, ο ίδιος είχε ζητήσει να «μαγειρευτούν» τα στοιχεία για το έλλειμμα.

Πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ και το περιβάλλον του κ. Βενιζέλου σημειώνουν ότι «πρόκειται για μυθεύματα και απόλυτες ανακρίβειες και ότι στη συνάντηση με τον κ. Άσμουσεν, παρών ήταν ο Φίλιππος Σαχινίδης. Αξιοσημείωτο είναι ότι αναμένεται εντός της ημέρας τοποθέτηση του γερμανού τραπεζίτη για το ζήτημα η οποία, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να διαψεύδει το δημοσίευμα.

Στο δημοσίευμά της η Die Ziet, το οποίο υπογράφουν οι Μαρκ Σίριτς και Γιάνα Σιμόν είναι, προχωρά στο πορτρέτο του μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Παρουσιάζει την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα και περιγράφοντας την επίσκεψή του στο Μαξίμου και τη συνάντησή του με τον κ. Βενιζέλο, σημειώνει: «Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αθήνα, ο Άσμουσεν συνάντησε και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Συνομίλησαν για το έλλειμμα του προϋπολογισμού, αλλά ο Άσμουσεν σχεδόν έπεσε από την καρέκλα του, επειδή ζαλίστηκε: άκουσε τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης να τον ρωτά εάν μπορεί να αλλάξει τους αριθμούς, ώστε η διαφορά με τους στόχους να είναι μικρότερη ή να μηδενιστεί. "Reorganise the figures", είπε. Για τον Άσμουσεν, αυτά τα λόγια είναι χαρακτηριστικό της 'παλιάς Ελλάδας'. Ξεπερασμένες, μη αποδοτικές αντιλήψεις, οι οποίες δεν βρίσκουν πια κατανόηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

asmussen650

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.