ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Έκλεισε" η λίστα με τους 12.500 που μπαίνουν σε κινητικότητα.

19:17 - 20 Σεπ 2013 | Πολιτική
Τις τελικές αποφάσεις για την υπαγωγή των υπολοίπων 12.500 δημοσίων υπαλλήλων που τίθενται σε καθεστώς κινητικότητας πήρε σήμερα στο Μέγαρο Μαίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό.

Έκλεισε η λίστα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους 12.500 υπαλλήλους που μπαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας. Η λίστα αυτή αποτελούσε την τελευταία εκκρεμότητα για να κλείσει το θέμα εν όψει και τις διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα, που ξεκινάει την Κυριακή. 

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, εγκρίθηκε η εισήγηση του υπουργείου Παιδείας για τον αριθμό των πλεοναζόντων διοικητικών υπαλλήλων, των 36 Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των πλεοναζόντων διοικητικών υπαλλήλων, που τίθεται σε διαθεσιμότητα με τη σχετική Κ.Υ.Α., που θα υπογράψουν τη Δευτέρα ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ανέρχεται σε 1.349.

Από τον αριθμό αυτό θα εξαιρεθούν, μετά την απογραφή τους στο ΑΣΕΠ, όσοι εμπίπτουν στα κριτήρια εξαίρεσης του Νόμου 4172/2013 (πολύτεκνοι, Α.Μ.Ε.Α. κλπ).

Μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβούλιου Μεταρρύθμισης, ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των δομών και των υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και τα σχέδια στελέχωσής τους.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Ι. Μιχελάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.

Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς είχε συνάντηση με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:47 - 20 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.