ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύλληψη του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας

19:55 - 20 Σεπ 2013 | Πολιτική
Για δωροδοκία και άμεση συνέργεια με τον Άκη Τσοχατζόπουλος.

Για άμεση συνέργεια στην απιστία του πρώην Υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου, καθώς κατηγορείται ότι δωροδοκήθηκε για σύμβαση σχετικά με την επέκταση τηλεπικοινωνιών του στρατού και τον εκσυγχρονισμό τους (ΕΡΜΗΣ 2), η οποία υπεγράφη το Σεπτέμβριο του 1999, επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου, συνελήφθη ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας.

Η σύλληψη του έγινε μετά από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε ο ανακριτής για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία του από άγνωστο εκπρόσωπο της Siemens, ύψους 500.000 ευρώ, στο πλαίσιο της σύμβασης «ΕΡΜΗΣ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία που διαθέτει ο ανακριτής το εν λόγω ποσό φέρεται να εντοπίστηκε ως έμβασμα που «δέχθηκε» λογαριασμός του Α. Κάντα σε ελβετική τράπεζα. Τα χρήματα φαίνεται να φθάνουν στην Ελβετία μέσω της εταιρείας MARTHA HOLDINGS, που έχει συνδεθεί με κεντρικό πρόσωπο στην κύρια υπόθεση των λεγόμενων «μαύρων ταμείων» της SIEMENS.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος θα απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα μετά την προθεσμία που έλαβε από τον ανακριτή, φέρεται να υποστηρίζει ότι το ποσό είναι νόμιμο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.