ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην αντιτρομοκρατική η έρευνα για τη δολοφονία του Π. Φύσσα

16:07 - 21 Σεπ 2013 | Πολιτική
Άνδρες της υπηρεσίας προετοιμάζουν έρευνες στα σπίτια ατόμων που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή στην αιματηρή συμπλοκή της Τρίτης.

Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει πέράσει πλέον από την Παρασκευή η έρευνα της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα. Σύμφωνε με την Καθημερινή, από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης αναφέρεται ότι «εκτός από ισχυρό συμβολισμό πρόκειται για κίνηση με ουσιαστικό περιεχόμενο, καθώς τα στελέχη της υπηρεσίας έχουν εμπειρία στην ανάλυση των δεδομένων από κλήσεις κινητών τηλεφώνων».

Η απόφαση για την ανάθεση της έρευνας στην Αντιτρομοκρατική πάρθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, ενώ η περαιτέρω διερεύνηση υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται υποστηρικτές και μέλη της Χρυσής Αυγής, με πρώτη αυτή της δολοφονίας του 34χρονου ράπερ, θα ανατίθενται στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΕΒ). 

Σύμφωνε με την Καθημερινή, στέλεχος του υπουργείου αποκάλυψε  ότι άνδρες της υπηρεσίας προετοιμάζουν έρευνες στα σπίτια ατόμων που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή στην αιματηρή συμπλοκή της Τρίτης στο Κερατσίνι. Πρόκειται, κατά πληροφορίες, για έξι στελέχη της Χρυσής Αυγής, που το κρίσιμο διάστημα πριν από τη συμπλοκή ήρθαν σε επικοινωνία με τον 45χρονο Γιώργο Ρουπακιά. Παρότι η ταυτότητά τους έγινε αμέσως γνωστή (μέσω της διαδικασίας άρσης απορρήτου), οι κατ' οίκον έρευνες καθυστέρησαν καθώς εκκρεμούσαν οι απαραίτητες εισαγγελικές διαταγές. Προκειμένου μάλιστα να επιταχυνθεί η έρευνα, υπήρξε χθες συνεννόηση σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο.

Στο διάστημα από τις 11 μ.μ έως τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ο 45χρονος δέχτηκε μία κλήση και πραγματοποίησε έξι κλήσεις από το κινητό του. Μάλιστα, η ταυτότητα όλων όσοι επικοινώνησαν με τον δράστη φαίνεται ότι είναι ήδη γνωστή και επιβεβαιώνεται ότι το άτομο που έκανε κλήση στον Ρουπακιά δίνοντάς του εντολή να μεταβεί στον τόπο της συμπλοκής ήταν ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

Εξάλλου, στο σπίτι του, η σύζυγος του δράστη έκρυψε τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη σακούλα με πτυσσόμενο κλομπ και φυλλάδια του κόμματος, κατ' εντολή του 45χρονου. Κατά την αστυνομική έρευνα στο σπίτι του τοπάρχη, ο ίδιος απουσίαζε. Συνελήφθησαν για ψευδορκία η σύζυγός του και η σύζυγος του Ρουπακιά, απολογήθηκαν στον ανακριτή και αφέθηκαν ελεύθερες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.