ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απεργιακές κινητοποιήσεις και αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

09:07 - 25 Σεπ 2013 | Πολιτική
Απεργιακές κινητοποιήσεις και αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα
Συνεχίζεται η 48ωρη απεργία στον Δημόσιο τομέα με συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας.

Σε μαζική συμμετοχή των πολιτών στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, που οργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, σήμερα στις 18:00 στο Σύνταγμα, καλούν κόμματα και συνδικαλιστικοί φορείς.

«Αυτή η κινητοποίηση πρέπει να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο ειρηνικό συλλαλητήριο υπεράσπισης της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και του πολιτισμού. Η μαζική παρουσία μας θα αποτελέσει την πιο ηχηρή καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Παύλου Φύσσα» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, όλους του θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς να κινητοποιηθούν και να αντιδράσουν από κοινού στον εκφασισμό της κοινωνίας, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Πρέπει να πούμε ένα «ηχηρό όχι στον εκφασισμό της κοινωνίας και στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής» υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ.

Τη συμμετοχή τους στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανακοίνωσαν και οι Οικολόγοι-Πράσινοι.

Στο μεταξύ, υπολειτουργεί και σήμερα το Δημόσιο, λόγω της δεύτερης ημέρας της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, κατά των απολύσεων και της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Κλειστοί σταθμοί του μετρό

Κλειστοί θα είναι από τις 11:30, οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Πανεπιστήμιο, λόγω συλλαλητηρίων.

Δεύτερη ημέρα απεργιών στο Δημόσιο

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η απεργία της ΑΔΕΔΥ κατά των απολύσεων και της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας. Στην απεργία συμμετέχουν εφοριακοί, δάσκαλοι και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού.

Οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνεχίζουν και την Τετάρτη την απεργία τους, ενώ στη 13:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Επίσης, 48ωρες κυλιόμενες απεργίες πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και οι εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν, τα Κέντρα Υγείας, οι προνοιακές μονάδες, το ΕΚΑΒ, αλλά και οι πλοηγικές υπηρεσίες στα περισσότερα λιμάνια της χώρας.

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις, και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Από την πλευρά της ΓΣΕΕ, τονίζεται ότι αναμένει τις αποφάσεις των εργατικών κέντρων και των ομοσπονδιών μελών της, βάσει των οποίων θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

Εξάλλου, έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της διοίκησης της Συνομοσπονδίας, προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:18 - 25 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.