ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ALCO: Ενισχύεται το προβάδισμα της ΝΔ - Καθίζηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής

12:18 - 25 Σεπ 2013 | Πολιτική
ALCO: Ενισχύεται το προβάδισμα της ΝΔ - Καθίζηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής
Γυρίζουν την πλάτη τους στη Χρυσή Αυγή οι ψηφοφόροι.

Την κατακόρυφη πτώση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής κατά τέσσερις μονάδες, μετά τη δολοφονία του Π.Φύσσα στο Κερατσίνι, καταγράφει να δημοσκόπηση, που διενήργησε η εταιρεία Alco στο διάστημα 20-23 Σεπτεμβρίου και δημοσιεύεται στο NewsΙt.

Ειδικότερα, η ΧΑ εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 6,8%, σε σχέση με το 10,8%, που είχε καταγραφεί σε αντίστοιχη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Ιούνιο.

Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 81% εκτιμούν ότι δεν πρόκειται περί δημοκρατικού κόμματος, ενώ το 69% διατυπώνει την πεποίθηση ότι είναι κόμμα που κομίζει ναζιστική ιδεολογία. Επίσης, σε ποσοστό 74% οι ερωτηθέντες εκτιμούν πως τα περιστατικά βίας του τελευταίου χρονικού διαστήματος αποτελούν τμήμα οργανωμένου σχεδίου.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, το 39% των ψηφοφόρων της ΧΑ δήλωσε ότι κριτήριο για την επιλογή του ήταν η οργή προς το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα. Όμως, το 21% δηλώνει πως εκτιμά ότι η ΧΑ είναι ναζιστικό κόμμα και πως συνειδητά την ψήφισε ως τέτοιο.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 1,8% (21% έναντι 19,2%).

Στη δημοσκόπηση πρώτο κόμμα εμφανίζεται η ΝΔ με ποσοστό 21%, που πιστώνεται τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ΧΑ και δεύτερο ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,2%, τρίτη έρχεται η ΧΑ με 6,8% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5%, το ΚΚΕ με 4,9% και η ΔΗΜΑΡ με 3,6%.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:29 - 25 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.