ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκόπηση: Απώλειες για τη Χρυσή Αυγή στην Α΄ Αθήνας

13:22 - 26 Σεπ 2013 | Πολιτική
Μείωση του ποσοστού της Χρυσής Αυγής στην Α' Αθήνας εμφανίζει δημοσκόπηση της Pulse που έγινε για το «Ποντίκι» κατά το διάστημα από 16 έως 23 Σεπτεμβρίου.

Στην πρόθεση ψήφου προβάδισμα έχει η Ν.Δ. με ποσοστό 21,5% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,5%, η Χρυσή Αυγή με 13%, το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% και η Δημοκρατική Αριστερά με 3%.

Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποφασίστηκε από την Pulse η προσωρινή διακοπή της συλλογής στοιχείων και η έρευνα τελικά συνεχίστηκε τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, οπότε και ολοκληρώθηκε.

Έτσι, βάσει της εκτίμησης πρόθεσης ψήφου πριν και μετά τη δολοφονία στο Κερατσίνι το ποσοστό της Χρυσής Αυγής πέφτει κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, από 14% στο 12%.

Τις απώλειες της Χρυσής δείχνει να καρπώνεται η Νέα Δημοκρατία που το ποσοστό της μετά την δολοφονία αυξάνεται από το 20,5% στο 22,5%.

Ο γενικός διευθυντής της Pulse Ηλίας Αράπογλου παρατηρεί πάντως πως θα πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν ότι «η Α’ Αθήνας αποτελεί ευνοϊκή και "σκληρή" περιοχή για τη Χρυσή Αυγή, οπότε δεν είναι σωστό να γενικεύσουμε το συμπέρασμα για το σύνολο της χώρας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.