ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίθεση με βαριοπούλες στα γραφεία της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»

20:24 - 26 Σεπ 2013 | Πολιτική
Επίθεση από ομάδα 30 περίπου αγνώστων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, λίγο μετά τις 20.00, στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», στην οδό Αγράφων 5, στο Μαρούσι.

 Οι δράστες έσπασαν τζαμαρίες με βαριοπούλες, πέταξαν μπογιές -μαύρες και κόκκινες- και προκάλεσαν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή. 

Στη συνέχεια πέταξαν στον αέρα έντυπο υλικό, τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται από την αστυνομία.

Σε ηλεκτρονική ανάρτηση, η εφημερίδα χαρακτηρίζει "φασιστική και τρομοκρατική" την επίθεση.

Τα γραφεία του «Πρώτου Θέματος» υπέστησαν υλικές ζημιές, ενώ την ώρα της επίθεσης στο χώρο βρίσκονταν δεκάδες εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι στην είσοδο πρόλαβαν και έκλεισαν την είσοδο, εμποδίζοντας στους δράστες να εισέλθουν. 

Η επίθεση διήρκεσε λίγα λεπτά και οι κουκουλοφόροι -που ήταν πεζοί- τράπηκαν σε φυγή, αφήνοντας πίσω τους φέιγ βολάν στα οποία έγραφαν «ΚΡΑΤΟΣ ΜΜΕ ΝΕΟΝΑΖΙ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ. ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΛΥΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ»

http://admin.nooz.gr/Uploads/thema3%202609.JPG

 

Αντιδράσεις

«Καταδικάζουμε δριμύτατα την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Πρέπει όλοι να ορθώσουμε φραγμό στην τρομοκρατία παντού και ιδιαίτερα στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης που είναι ευαίσθητος για τη Δημοκρατίας μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εξάλλου σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ αναφέρει;

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».
Είναι άλλη μια οργανωμένη εκδήλωση βίας εναντίον της ελευθερίας του Τύπου. Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει. Αυτό είναι και το χρέος όλων των πολιτικών δυνάμεων».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δήλωσε: Καταδικάζουμε την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, καθώς και κάθε προσπάθεια φίμωσης που στρέφεται κατά της ελευθερίας του Τύπου. Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει κάθε πράξη βίας από όπου κι αν προέρχεται. 

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: Κανενός είδους ένσταση η διαφωνία σε σχέση με την αισθητική ή το στίγμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» δεν δικαιολογεί την επίθεση με βαριοπούλες στα γραφεία της. Ως εκ τούτου η σημερινή επίθεση είναι μια πράξη καταδικαστέα.

Εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Τσούκαλης δήλωσε: «Σε μία περίοδο όπου είναι επίκαιρη όσο ποτέ η καταδίκη της βίας από όπου κι αν προέρχεται είναι αυτονόητη η κατηγορηματική καταδίκη της επίθεσης αγνώστων στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Η εκδήλωση οποιασδήποτε βίας αυτή την περίοδο τείνει να συμψηφίσει αντικειμενικά την βία που προέρχεται από το απόλυτο κακό, δηλαδή αυτό της Χρυσής Αυγής».

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουν την επίθεση σε βάρος της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, όπως καταδικάζουν και κάθε μορφή βίας», σημειώνεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Οι Ενώσεις Τύπου καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, υπογραμμίζοντας πως οι επιθέσεις αυτές στρέφονται κατά του πλουραλισμού, της ενημέρωσης και της ίδιας της δημοκρατίας.

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι που διαδήλωσαν χθες μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, καταδικάζουν τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται και δηλώνουν, για μια ακόμη φορά, ότι η δημοκρατία και η ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ. 

 
Τελευταία τροποποίηση στις 09:21 - 27 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.