ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα πανεπιστήμια

15:13 - 27 Σεπ 2013 | Πολιτική
Παρέμβαση εισαγγελέα για τα πανεπιστήμια
Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε η αναφορά του Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο για τα κλειστά πανεπιστήμια.

Η Προισταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Παναγιώτα Φάκου, διέταξε την διενέργεια έρευνας προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα, όπως είναι αυτή της παράβασης καθήκοντος.

 

Την έρευνα θα διενεργήσει η Ασφάλεια υπό την εποπτεία εισαγγελέα.

 

Ως γνωστόν, αναστάτωση εξακολουθεί να επικρατεί στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπου ιδρύματα, όπως το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, προχωρούν το τελευταίο διάστημα σε αναστολή της λειτουργίας τους.

 

Το ζήτημα που έχει δημιουργήσει την μεγάλη αυτή αναταραχή είναι η απόφαση της κυβέρνησης για τη διαθεσιμότητα περίπου 1.400 διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ και ΤΕΙ, που από την πλευρά τους διαμηνύουν πως αδυνατούν να λειτουργήσουν.

 

Ενδεκτική είναι η πρόσφατη επιστολή που απέστειλε η ΠΟΣΔΕΠ στον Πρωθυπουργό. Μεταξύ άλλων, υποστηρίζει πως υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης της λειτουργίας των Πανεπιστημίων, καθώς, όπως λέει, ακόμη κι αν υποτεθεί ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη να τα ΑΕΙ να λειτουργήσουν με 40% λιγότερο προσωπικό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.