ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία Φύσσα - Ενημερώθηκε τηλεφωνικά ο Μιχαλολιάκος

14:44 - 29 Σεπ 2013 | Πολιτική
Νέα στοιχεία για τη δολοφονία Φύσσα - Ενημερώθηκε τηλεφωνικά ο Μιχαλολιάκος
Αλλάζουν τα δεδομένα για τη δολοφονία Φύσσα. Λίγη ώρα μετά ενημερώθηκε ο Γιάννης Λαγός ο οποίος τηλεφωνησε στο Νίκο Μιχαλολιάκο. Η έρευνα των αρχών αποκαλύπτει ότι στο ΙΧ του Ρουπακιά ήταν τρία ή τέσσερα άτομα ακόμα ενώ στο σημείο της φονική επίθεσης παρευρίσκονταν 8 από τους συλληφθέντες.

«Μπράβο στον Ρουπακιά μας έσωσε...!. Πρέπει να πετάξουμε γρήγορα τα πράγματα από τα σπίτια…». Αυτή φέρεται να είναι η στιχομυθία μεταξύ των στελεχών της Χρυσής Αυγής σε διαλόγους που έχει καταγράψει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα και αποκαλύπτει την Κυριακή αποκαλύπτει το Βήμα.

Τα μέλη του ακροδεξιού μορφώματος ακούγονται να εκφράζουν την ανακούφισή τους για τη στάση του 45χρονου δράστη της δολοφονίας ο οποίος στην απολογία του δεν ενέπλεξε οποιονδήποτε άλλον στην εγκληματική επίθεση το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου, στην Αμφιάλη .

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προκύπτει ότι οκτώ άτομα από τους συλληφθέντες που βρίσκονται στη ΓΑΔΑ ήταν στο σημείο της φονικής συμπλοκής στο Κερατσίνι. Μάλιστα ένας από αυτούς «έσπασε» και ομολόγησε ότι ήταν παρών στη δολοφονία.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΙ, στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά εκείνο το βράδυ φαίνεται πως ήταν τρία ή και τέσσερα άτομα μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, όπως προέκυψε από ταυτότητα που βρέθηκε στο πίσω κάθισμα μέσα στο αυτοκίνητο και από ένα κινητό τηλέφωνο στη θέση του συνοδηγού του Γιώργου Ρουπακιά.

Στις διαπιστώσεις αυτές συγκλίνουν και τα στοιχεία που έδωσε σύμφωνα με το MEGA ο δικηγόρος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα και αφορούν τις καταθέσεις ενός φίλου του Παύλου που βρισκόταν στο σημείο και δύο αυτοπτών μαρτύρων. Σύμφωνα με αυτές, στο ΙΧ του Ρουπακιά επέβαιναν ένας άνδρας με ξυρισμένο κεφάλι και δύο ξανθές γυναίκες. Μάλιστα, ο άνδρας φέρεται να είχε συμπλοκή με έναν αστυνομικό.

Εξάλλου σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορτάζ σε λίγα λεπτά μετά το έγκλημα επικοινωνούν μεταξύ τους και με κορυφαία στελέχη του κινήματος και ακούγονται να συνεννοούνται να πετάξουν όπλα ή άλλα «ενοχοποιητικά» στοιχεία από τα καταλύματά τους.

Επίσης όπως προέκυψε από την έρευνα των αρχών και σύμφωνα με τη δικογραφία, για την επίθεση που θα πραγματοποιούνταν και την συμπλοκή υπήρχε ενημέρωση του βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» Γιάννη Λαγού.

Ολοι οι συνεπιβάτες του Ρουπακιά στο ΙΧ αλλά και εκείνοι που τον κάλεσαν από την καφετέρια της Νίκαιας στην πρώτη φάση του περιστατικού, ήταν διακεκριμένα μέλη της «Χρυσής Αυγής».

Από την περαιτέρω ανάλυση προέκυψε ότι 28 ακριβώς λεπτά μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα φέρεται να υπήρξαν κρίσιμες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Γενικό Γραμματέα της «Χρυσής Αυγής» που φέρεται να ενημερώθηκε τότε, για το περιστατικό στην Αμφιάλη.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.