ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την Τουρκία επιλέγουν για σπουδές οι έλληνες φοιτητές

00:08 - 30 Σεπ 2013 | Πολιτική
Την Τουρκία επιλέγουν για σπουδές οι έλληνες φοιτητές
Όλο και περισσότεροι Έλληνες επιλέγουν την Τουρκία για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές.

Αν κάποιος μελετήσει τα στατιστικά στοιχεία της έκθεσης του ΟΟΣΑ για τους έλληνες φοιτητές του εξωτερικού θα διαπιστώσει ότι στην Τουρκία φοιτά το 2,9% των Ελλήνων.

Μάλιστα το 2013 σημειώθηκε αύξηση 11,5% συγκριτικά με το 2012 και η γειτονική χώρα κατατάσσεται στην 7η θέση των προτιμήσεων ακριβώς πίσω από την ταχύτατα ανερχόμενη Ολλανδία.

Έντονο το ενδιαφέρον από τη Ρόδο

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Κέντρου Μέτρησης, Επιλογής και Τοποθέτησης (ÖSYM) της γείτονος οι ξένοι φοιτητές ξεπερνούν τους 30.000 ενώ οι φοιτητές από την Ελλάδα ανέρχονταν το 2011-12 σε 1.099 (7η).

Σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατική» της Ρόδου αποδεικνύει ότι το ενδιαφέρον των ελλήνων μαθητών για την Τουρκία είναι ιδιαίτερα αυξημένο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ήταν τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον των μαθητών της Ρόδου που οι διοικήσεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων αποφάσισαν να στείλουν αντιπροσωπεία Πανεπιστημιακών για να πάρουν συνέντευξη από τους ενδιαφερόμενους και να διαπιστώσουν το επίπεδο των γνώσεών τους.

Αυτή η κίνηση αναφέρει η «Δημοκρατική» γίνεται για πρώτη φορά από τα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Τουρκίας.

bosporus university567

Σπουδές στα αγγλικά και σε ανταγωνιστικό επίπεδο

Παράλληλα, και η τουρκική εφημερίδα Hurriyet τονίζει σε δημοσίευμά της ότι η Τουρκία είναι στις χώρες που προσελκύουν όλο και περισσότερους Έλληνες, ιδίως για τις μεταπτυχιακές σπουδές.

Η αύξηση των ελλήνων φοιτητών στη γειτονική χώρα ήταν και το έναυσμα για την αναζήτηση στοιχείων για τις σπουδές. Η αύξηση αυτή, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου αποδίδεται στο γεγονός ότι πολλά πανεπιστήμια προσφέρουν προγράμματα στην αγγλική γλώσσα, το χαμηλό κόστος διαβίωσης, η γεωγραφική εγγύτητα καθώς και η ταχύτατα αναπτυσσόμενη οικονομία της χώρας.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:47 - 30 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.