ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι γράφουν οι εφημερίδες

08:23 - 30 Σεπ 2013 | Πολιτική
Τι γράφουν οι εφημερίδες
Οι τελευταίες εξελίξεις για τους χρυσαυγίτες στο επίκεντρο του Τύπου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Και τώρα;

Η εφημερίδα γράφει "και τώρα τι; Αυτό είναι το ερώτημα που κυριαρχεί μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό που ξεκίνησαν από το Σάββατο τα ξημερώματα. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που βρίσκεται ήδη στην Αμερική, είχε το βράδυ του Σαββάτου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο συνάντηση-εξπρές με κεντρικό μήνυμα: όχι εκλογές".

 

ΕΘΝΟΣ: Το... μινόρε της Χρυσής Αυγής

Η εφημερίδα σημειώνει "κυριευμένοι από τον πανικό, οι πραιτωριανοί της Χρυσής Αυγής ομολογούν την εγκληματική δράση των Ταγμάτων Εφόδου, που αποκορύφωμά της ήταν η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Οι τηλεφωνικές συνεννοήσεις τους, που καταγράφηκαν από τον «κοριό» της Αντιτρομοκρατικής, αποκαλύπτονται σήμερα από το «Εθνος»".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εβραιομασονική στοά το «τάγμα της Χρυσής Αυγής»

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ιδρυτής του ήταν ο Ελευθεροτέκτονας αποκρυφιστής William Wynn Wescott, ενώ οι αρχές της στηρίχθηκαν στους Ροδόσταυρους. Το Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής (Golden Dawn) εγκαθίδρυσε το 1888 στο Λονδίνο την πρώτη Στοά αφιερωμένη στην Ισιδα - Ουρανία".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Αποφασισμένοι να σκοτώσουν κάθε αντίπαλο»

Η εφημερίδα γράφει ότι "αποφασισμένοι να σκοτώσουν, να αφαιρέσουν ανθρώπινες ζωές, να βασανίσουν και να εκβιάσουν εμφανίζονται τα βασικά μέλη της Χρυσής Αυγής, στις καταθέσεις δύο πρώην μελών της οργάνωσης, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Διάσπαρτος ο οπλισμός σε Αττική και επαρχία

Η εφημερίδα αναφέρει "εκτεταμένη έρευνα των Αρχών για την ανακάλυψη του οπλοστασίου που κρύβει η Χρυσή Αυγή βρίσκεται σε εξέλιξη. Το πόρισμα-καταπέλτης του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφέρει ότι τα όπλα φυλάσσονται σε αποθηκευμένους χώρους σε άγνωστη τοποθεσία".

 

ΕΣΤΙΑ: Εγγυητής της νομιμότητας

Η εφημερίδα τονίζει ότι "«δικαιοσύνη και σταθερότητα» διεκήρυξε λακωνικά ο Πρωθυπουργός προτού αναχωρήση για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και πράγματι, αυτά τα δύο στοιχεία χρειάζεται σήμερα ο τόπος. Διότι ο κύριος λόγος που φθάσαμε εκεί που φθάσαμε ως οικονομία και ως κοινωνία, είναι ότι στην χώρα μας είχε χαθή κάθε έννοια νομιμότητος".

 

Η ΑΥΓΗ: Εκλογές για λύτρωση από φασισμό και Μνημόνια

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο μόνος τρόπος να υπάρξει δικαιοσύνη και σταθερότητα στη χώρα είναι οι εκλογές. Οι εκλογές δεν είναι κατάρα, όπως θεωρεί ο Σαμαράς, αλλά ευλογία για τη δημοκρατία. Η εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής είναι μια μεγάλη νίκη, νίκη της δημοκρατίας, νίκη του αντιφασιστικού κινήματος, νίκη της δημοκρατικής Ευρώπης".

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ανατριχιαστικές μαρτυρίες

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, με καθαρά μαφιόζικες μεθόδους, αποτυπώνουν οι καταθέσεις των δύο προστατευόμενων μαρτύρων, πρώην μελών της ναζιστικής οργάνωσης, τις οποίες αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν.»".

 

ΤΑ ΝΕΑ: Στο φως η συμμορία

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "υπό κράτηση στην Ασφάλεια είναι πλέον ο ηγετικός πυρήνας της Χρυσής Αυγής, μετά τη γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. που άρχισε το Σάββατο το πρωί με τη σύλληψη του «φύρερ» της οργάνωσης Νίκου Μχαλολιάκου. Η εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής - που χαιρετίστηκε από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης - έγινε πράξη έπειτα από μαρτυρίες - φωτιά και νόμιμη υποκλοπή ενοποιητικών τηλεφωνικών διαλόγων μεταξύ στελεχών της οργάνωσης, σχετικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα".

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τι... ξημερώνει στη Χρυσή Αυγή

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Αναπτυξιακά έργα 10 δισ. στον πάγο του υπουργείου

Η εφημερίδα τονίζει ότι "έργα υψηλής προτεραιότητας του υπ. Ανάπτυξης με προϋπολογισμό άνω των 10 δισ. ευρώ παραμένουν επί δύο χρόνια «παγωμένα» ή παρουσιάζουν καθυστερήσεις στην υλοποίησή τους, λίγους μήνες πριν η χώρα ξεκινήσει να υλοποιεί έργα της τέταρτης προγραμματικής περιόδου από το 2014-2020".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.