ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατασχέσεις όπλων στα σπίτια βουλευτών της Χρυσής Αυγής

20:51 - 30 Σεπ 2013 | Πολιτική
Όπλα, ναζιστικό ηλικό και επιβαρυντικά στοιχεία για τις δρατηριότητες του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά έφεραν στο φως οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι του στην Ήπειρο.

Όπλα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μίχου και Γιάννη Λαγού. Συγκεκριμένα, μετά από έρευνα που έγινε στο σπίτι του Νίκου Μίχου βρέθηκαν ένα πιστόλι, μία επαναληπτική καραμπίνα και μία γεμιστήρα.

Στην έρευνα που διεξήχθη στο σπίτι του, επίσης, συλληφθέντα Γιάννη Λαγού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, πέντε φυσίγγια και δύο καπνογόνα.

Όπλα βρέθηκαν και στα σπίτια των τριών ατόμων που συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λούτσα.

Ένα κυνηγετικό όπλο, κροτίδες, σουγιάς και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 57,5 γραμμ., βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων.

Στο σπίτι του 29χρονου συλληφθέντα βρέθηκε πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, ενώ στην κατοχή του 43χρονου βρέθηκε πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος.

Τα τρία άτομα είχαν συλληφθεί να μεταφέρουν με δύο αυτοκίνητα ενενήντα κοντάρια, μερικά εκ των οποίων με σημαίες, δεκατρείς ασπίδες με το λογότυπο της Χρυσής Αυγής και εννέα κράνη μοτοσικλετιστή.

Δικογραφία σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Έρευνα στο σπίτι του Χρήστου Παππά

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, από την έρευνα που έγινε από τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατίας Υπηρεσίας στο σπίτι του βουλευτή Χρήστου Παππά στην Ανατολή Ιωαννίνων και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. έχουν βρεθεί:

Ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών «Λούγκερ» και ένα 6σφαιρο περίστροφο «κολτ», 38 σπέσιαλ, τα οποία κατείχε παράνομα, ξιφολόγχη συνολικού μήκους 53 εκατοστών, με μήκος λάμας 42 εκατοστών, σιδερογροθιά.

Επιπλέον, βρέθηκαν 75 δισκέτες ηλεκτρονικού υπολογιστή, ψηφιακός δίσκος CD, τέσσερα Ευαγγέλια παλαιού τύπου, για τα οποία ερευνάται η πιθανότητα να εμπίπτουν στον νόμο περί αρχαιοτήτων, δύο κράνη, εκ των οποίων το ένα με διακριτικά « SS » και το άλλο με αγκυλωτό σταυρό (σβάστικα), μπουκάλια κρασιού κενού περιεχομένου, με ετικέτα όπου απεικονίζεται ο Μπενίτο Μουσολίνι και συγκεκριμένα πορτρέτο του ιταλού δικτάτορα, και φωτογραφία όπου χαιρετά ναζιστικά.

Εξάλλου, βρέθηκαν πολλά βιβλία που αναφέρονται στους ναζί, δύο μικρές πάνινες σημαίες με αγκυλωτό σταυρό και κοντάρι, δύο μεγάλες πάνινες σημαίες με αγκυλωτό σταυρό, χωρίς κοντάρι, πάνινη σημαία με δικέφαλο αετό και τα διακριτικά « SS », δύο τριγωνικά σημαιάκια μεσαίου μεγέθους με αγκυλωτό σταυρό,φωτογραφία του Αδόλφου Χίτλερ, στο πάνω μέρος της οποίας αναγράφεται «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».

 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:18 - 30 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.