ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομόφωνη απόφαση των πρυτάνεων για κοινή προσφυγή στο ΣτΕ

22:21 - 30 Σεπ 2013 | Πολιτική
Ομόφωνη απόφαση των πρυτάνεων για κοινή προσφυγή στο ΣτΕ
Ακόμη μια έκκληση για άμεση συνάντηση απηύθυναν προς τον υπουργό Παιδείας οι πρυτανικές αρχές των πανεπιστημίων με ομόφωνη απόφαση που έλαβαν κατά τη συνεδρίαση του διευρυμένου συντονιστικού οργάνου της συνόδου των πρυτάνεων.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, οι πρυτάνεις «συζήτησαν τις δυσμενείς εξελίξεις και το καθεστώς δυσλειτουργίας, στο οποίο έχουν περιέλθει τα Ιδρύματα, λόγω της κατάργησης των 1.349 θέσεων διοικητικού προσωπικού».

Παράλληλα, συμφωνήθηκε η κατάθεση των ένδικων βοηθημάτων στο Συμβούλιο της Επικρατείας να γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες από κοινού και από τα οκτώ πληττόμενα Πανεπιστήμια.

Επιστολή Αρβανιτόπουλου

Επιστολή με την οποία ζητεί να εφαρμόσουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) περί διαθεσιμότητας και στη συνέχεια να παραδώσουν τα ονόματα των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων στο ΑΣΕΠ, απέστειλε στους πρυτάνεις ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Πηγές από το υπουργείο Παιδείας ανέφεραν ότι «η μη εφαρμογή της ΚΥΑ συνιστά παράβαση καθήκοντος» και προσέθεταν ότι «το αίτημα περί ανάκλησης της ΚΥΑ αποτελεί ανάκληση της εθνικής πολιτικής και της εθνικής προσπάθειας».

Σχετική εγκύκλιο αλλά και επιστολή προς τους πρυτάνεις και τους προϊσταμένους των διευθύνσεων του διοικητικού προσωπικού των πανεπιστημίων απέστειλε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Θανάσης Κυριαζής.

Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, οι διοικήσεις των πανεπιστημίων οφείλουν να εφαρμόσουν την ΚΥΑ περί διαθεσιμότητας 1.349 υπαλλήλων έως τις 9 Οκτωβρίου.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.