ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον ανακριτή οι συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής

17:25 - 01 Οκτ 2013 | Πολιτική
Στον ανακριτή οι συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής
Αίτημα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και Χρήστου Παππά να μιλήσουν σήμερα στη Βουλή.

Υπό τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες μερικών δεκάδων συγκεντρωμένων εντός του προαυλίου χώρου των δικαστηρίων και άλλων που βρίσκονται εκτός της πρώην σχολής Ευελπίδων, οδηγήθηκαν ενώπιον των ανακριτών οι τέσσερις κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.

Οι κατηγορούμενοι για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση οδηγήθηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εισήλθαν στον χώρο των γραφείων από την πίσω και όχι από την κεντρική πόρτα του κτιρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι βουλευτές, αρνούνται τις κατηγορίες και υποστηρίζουν ότι η δίωξή τους είναι πολιτική, λόγω των φρονημάτων τους.

Ο γγ του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος έχει ζητήσει να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή αύριο, ενώ ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Παππάς θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Ελεύθερος αφέθηκε, με την επιβολή της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και ο δεύτερος κατηγορούμενος, μέλος της Χρυσής Αυγής, μετά την απολογία του στον ανακριτή.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση που του αποδίδεται.

panagiwtaros xa485

Αίτημα Μιχαλολιάκου και Παππά να μιλήσουν στη Βουλή

Εν τω μεταξύ, ο γραμματέας της ΚΟ της Χρυσής Αυγής Πολύβιος Ζησιμόπουλος, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη και του ζητεί «να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να καταστεί εφικτό να παραβρεθούν και να τοποθετηθούν στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, τα δύο μέλη της ΚΟ του κόμματος και μέλη του Γ΄ Θερινού Τμήματος της Βουλής, ο βουλευτής Α΄Αθηνών Νικόλαος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Παππάς οι οποίοι βρίσκονται κρατούμενοι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για λόγο που αφορά τη Δικαιοσύνη».
Στον κ. Ζησιμόπουλο απάντησε ο προϊστάμενος της Ειδικής Γραμματείας του προέδρου της Βουλής Σπύρος Κοτσορώνης ότι «δεν προβλέπεται οποιαδήποτε διαδικασία παρέμβασης του προέδρου της Βουλής στο συγκεκριμένο ζήτημα».

mixaloliakos vouli423

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.