ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύλληψη αστυνομικού, πρώην φρουρού του Γ. Γερμενή

20:39 - 01 Οκτ 2013 | Πολιτική
Συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ένας ακόμη αστυνομικός που είχε διατεθεί στο παρελθόν στη φρουρά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γ.Γερμενή.

Ο 55χρονος ανθυπαστυνόμος συνελήφθη για παράνομη κατοχή όπλων και φυσιγγίων, καθώς και για πλαστογραφία και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, αφού στην κατοχή του βρέθηκαν δύο αυτοκίνητα που κατασχέθηκαν ως προϊόντα λαθρεμπορίας.

Το ένα από τα δύο αυτοκίνητα θεωρείται πιθανόν ότι το χρησιμοποιούσε και ως περιπολικό- «μαϊμού».

Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκε υλικό της Χρυσής Αυγής.

Ο 55χρονος υπηρετεί τώρα σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής, αλλά μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν στη φρουρά του βουλευτή Γιώργο Γερμενή, γνωστού και ως «Καιάδα».

Τα κατασχεμένα

Σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι του ανθυπαστυνόμου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Τέσσερις πτυσσόμενοι μεταλλικοί ράβδοι και σιδερογροθιά, δερμάτινη θήκη με δύο μεταλλικούς γεμιστήρες πιστολιού, σπρέι εκτόξευσης πιπεριού και μαχαίρι με μήκος λάμας 6,5 εκ., δύο λαστιχένιες αστυνομικές ράβδοι, αεροβόλο τυφέκιο και αεροβόλο πιστόλι, 145 φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm, 42 φυσίγγια διάφορων τύπων και διαμετρημάτων, φορητός ασύρματος, ένα δισέλιδο έγγραφο, δελτίο αποστολής και βεβαίωση παραλαβής από εταιρεία που αφορά την οριστική διαγραφή ΙΧ αυτοκινήτου, καθώς και πιστοποιητικό καταστροφής αυτού, δυο επιγράμματα με την ένδειξη «Ελληνική Αστυνομία Ειδικοί Φρουρού», αφίσα με τίτλο «Σχετικά με τη ρατσιστική επίθεση στο πανηγύρι της Ραφήνας».

Στο προαύλιο του σπιτιού του 55χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ΙΧ αυτοκίνητα που έφεραν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, για το ένα από αυτά προκύπτει οριστική διαγραφή (καταστροφή), ενώ για το δεύτερο προέκυψε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας έχουν κατατεθεί λόγω δήλωσης ακινησίας.

Ακόμα, για το δεύτερο όχημα δεν προκύπτουν νόμιμα παραστατικά στοιχεία αγοράς και κυκλοφορίας, ενώ βρέθηκε εγκατεστημένο σύστημα ηχητικών σημάτων - σειρήνα, που προσομοιάζουν με τα ηχητικά σήματα των περιπολικών της Αστυνομίας.

Στο ΙΧ αυτοκίνητο που είχε τη σειρήνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο κινητά τηλέφωνα, ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 9 εκ., υπεύθυνη δήλωση ακινησίας οχήματος, δύο χειρόγραφα σημειώματα με ονοματεπώνυμα και τηλέφωνα ατόμων, ένας βούρδουλας μήκους 80 εκ., κάρτες τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής της Ανατολικής Αττικής και κάρτα βουλευτή του κόμματος.

Ο συλληφθείς οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.