ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαξίμου: Προσπάθεια επικοινωνιακής φθοράς της Χ.Α.

00:07 - 03 Οκτ 2013 | Πολιτική
Μαξίμου: Προσπάθεια επικοινωνιακής φθοράς της Χ.Α.
Τις επόμενες κινήσεις του εξετάζει το κυβερνητικό επιτελείο τηρώντας στάση αναμονής για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και αφήνοντάς την να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Χωρίς να παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη, με πάγια καταδίκη του εξτρεμισμού, προώθηση νομοθετικών πρωτοβουλιών, αλλά και ενεργοποίηση επικοινωνιακών μηχανισμών που «θα ξεμπροστιάσουν» τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, επιχειρεί η κυβέρνηση να καλύψει την αρχική της αμηχανία για την απελευθέρωση των Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρου και Νίκου Μίχου.

«Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, παντά με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έχει οδηγηθεί στην φυλακή» τόνισε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ουάσινγκτον σε εκδήλωση στο Peterson Institute for International Economics σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Κεδίκογλου: «Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να ολοκληρώσει το έργο της»

«Δεν πρέπει να κρίνουμε την πορεία της διαδικασίας. Από την πρώτη στιγμή των συλλήψεων μέχρι και χθες ζητούσα να είμαστε υπομονετικοί. Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να ολοκληρώσει το έργο της», τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε: «Μόλις χθες όταν υπήρχε η παγωμένη είδηση αποφυλάκισης, είχα πει ότι είμαστε στην αρχή της διαδικασίας. Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να ολοκληρώσει το έργο της».
Ο κ. Κεδίκογλου ξεκαθάρισε ότι αποκαλύφθηκε πλήρως τι είναι η Χρυσή Αυγή με τις χθεσινές σκηνές. «Η Χρυσή Αυγή έχει αποκαλυφθεί στα μάτια των Ελλήνων», ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται. 
«Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι στο επίκεντρο, είναι το γεγονός που συγκλόνισε τους πάντες. Εκεί αποκαλύφθηκε η αλυσίδα της ιεραρχίας», είπε.
Αναφερόμενος στις μη προφυλακίσεις είπε ότι αυτές δεν σημαίνουν απαλλαγή. «Τις βαρύτατες κατηγορίες τις αντιμετωπίζουν και θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο για να αποφασίσει το δικαστήριο για εκείνους», ανέφερε.

samaras stournaras650 120313

Τα επόμενα βήματα εξετάζει η κυβέρνηση 

Στο επιτελείο του Πρωθυπουργού, πάντως, εξετάζουν τώρα τα επόμενα βήματα καθώς οι «απελεύθεροι» της Χ.Α. θα σηκώσουν τους τόνους, θα δώσουν «κινηματικό» χαρακτήρα στη δράση τους με ακόμα περισσότερα στοιχεία «αντισυστημικότητας».

Ειδικά, μέσα στη Βουλή, αναμένεται να λάβουν χώρα έντονες αντιπαραθέσεις στο φόντο και της συζήτησης του προϋπολογισμού 2014, όπου η Χ.Α. θα έχει αρκετό χρόνο για να «δώσει ατάκες» για τα Μ.Μ.Ε.. Στον αντίποδα η κυβέρνηση αναμένεται να εμμείνει στη δικαστική διαδικασία, με παράλληλη μεταφορά της μάχης στο πεδίο της επικοινωνίας, όπου θα προσπαθήσει να φθείρει πολιτικά και δημοσκοπικά τη Χρυσή Αυγή. Πάντως η υπερπροβολή των προηγούμενων ημερών δε «βολεύει» την κυβέρνηση, η οποία φαίνεται ότι «δεν είχε δέσει επαρκώς» τις κατηγορίες.
«Έχει δημιουργηθεί ένα πολιτικό κλίμα μετά την επιλογή των ανακριτών», παραδέχθηκε από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης, κάτι που απασχολεί πλέον και τον ξένο παράγοντας που παρακολουθεί αμήχανα το τι συμβαίνει στην Ελλάδαvouli500.

Τσίπρας: Εμπιστοσύνη στους θεσμούς

Την απόλυτη εμπιστοσύνη στους θεσμούς και στην Ελληνική Δικαιοσύνη εξέφρασε, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι 3 βουλευτές της Χρυσής Αυγής αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
«Η προσπάθεια να εξαρθρωθεί το ναζιστικό εξάμβλωμα είναι μία ιδεολογική, πολιτική και ηθική μάχη που έχουμε να δώσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι απλώςς ένα φασιστικό πολιτικό κόμμα, αλλά μία εγκληματική οργάνωση που δρα από το 1987.

Βενιζέλος: Κανείς δεν πρέπει να βιάζεται

Κανένας δεν πρέπει να βιάζεται, διότι δεν υπάρχει καμία ολοκληρωμένη δικαστική κρίση, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην εισαγωγική του ομιλία στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, αναφερόμενος στις σημερινές εξελίξεις, γύρω από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Ο Ευ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια ποινική υπόθεση, η οποία μόλις αρχίζει να ερευνάται, είναι «στην πρώτη, πρώιμη φάση της». Είναι, τόνισε, μια ιστορική υπόθεση θεσμών, αξιών, δημοκρατίας και κράτους δικαίου. Ανέφερε, επίσης, ότι πρέπει όλοι οι θεσμοί, βουλή, κόμματα και κυρίως η Δικαιοσύνη, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Επιτέθηκε σε όσες πολιτικές δυνάμεις συνεχίζουν να βλέπουν από τη μια τη Χρυσή Αυγή και από την άλλη το μνημόνιο και τα δύσκολα μέτρα, τα οποία ελήφθησαν, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα για τη χώρα και ζήτησε να μη κρύβεται, όπως είπε, κανείς πίσω από τη Χρυσή Αυγή.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέφερε τις προτάσεις του Κινήματος, δηλαδή:

Α. Την πλήρη και αυστηρή τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας, η οποία είναι επαρκέστατη.
Β. Να ολοκληρωθεί η αντιρατσιστική νομοθεσία, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προδιαγραφών.
Γ. Να προωθηθεί η αναστολή χρηματοδότησης για κόμματα που υποπίπτουν σε σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, έχει θέσει εξαρχής το θέμα της εγκληματικής δραστηριότητας της Χρυσής Αυγής και στην ίδια θέση παραμένει και σήμερα. Επισημαίνοντας ότι οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ έγιναν σήμερα κοινή πεποίθηση της κοινωνίας και κοινός παρονομαστής των πολιτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου, κατέληξε λέγοντας: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Κουβέλης: Η προφυλάκιση δεν είναι προκαταβολή ποινής

"Το γεγονός ότι δεν εκρίθησαν προφυλακιστέοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν σημαίνει ότι έχουμε ολοκληρωμένη την κρίση της Δικαιοσύνης. Από την πρώτη στιγμή έχω υποστηρίξει ότι η νομιμότητα, η εφαρμογή του νόμου είναι εκείνη η οποία πρέπει να δώσει απάντηση στις όποιες ενέργειες χαρακτηρίζονται εγκληματικές, με αναζητούμενα βέβαια τα στοιχεία και πάντοτε με την απόδειξη που απαιτεί ο ποινικός μας πολιτισμός, ο ποινικός μας νόμος.
Η κρίση της Δικαιοσύνης είναι εκείνη η οποία θα διαπιστωθεί είτε με μια ενδιάμεση διαδικασία, δηλαδή με δικαστικό συμβούλιο, είτε με την κρίση του δικαστηρίου. Η προφυλάκιση δεν είναι προκαταβολή ποινής, η προφυλάκιση είναι ένα μέτρο για την αποτροπή άλλων γεγονότων, δηλαδή η μη τέλεση εγκληματικών πράξεων εάν είχε θεωρηθεί ότι υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο ή αν κάποιος είναι ύποπτος φυγής.
Αναμφισβήτητα, έχει δημιουργηθεί ένα πολιτικό κλίμα μετά την επιλογή των ανακριτών, μαζί με τον εισαγγελέα, να μην οδηγήσουν προφυλακισμένους τους συγκεκριμένους βουλευτές".

xrysh augh650

ΚΚΕ: Δημιουργούνται ερωτηματικά

«Η απόφαση για τους τρεις βουλευτές της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής δημιουργεί ερωτηματικά» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Περισσός, με αφορμή τις σημερινές δικαστικές αποφάσεις.
«Το ΚΚΕ», προσθέτει, «παρακολουθεί τις εξελίξεις και επιμένει στην ανάγκη να διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις που σχετίζονται με εγκληματικές ενέργειες, δολοφονίες, ξυλοδαρμούς, επιθέσεις σε βάρος Ελλήνων και μεταναστών εργατών κ.α. αυτού του ναζιστικού μορφώματος».
«Κανένας εφησυχασμός. Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής δεν είναι μόνο δικαστικό-νομικό ζήτημα. Ο ίδιος ο λαός να πρωτοστατήσει για την απομόνωσή της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:29 - 03 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.