ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι γράφουν οι εφημερίδες

10:05 - 04 Οκτ 2013 | Πολιτική
Τι γράφουν οι εφημερίδες
Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τους χρυσαυγίτες στο επίκεντρο του Τύπου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Υψηλή πύλη με γιαταγάνι

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι επαφές και οι συνομιλίες που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου φαίνεται ότι αποθράσυναν τον δεύτερο. Λίγες ώρες μετά τις διαρροές ότι τις επόμενες ημέρες ο Αχμέτ Νταβούτογλου θα βρίσκεται στην Αθήνα για την προετοιμασία της επόμενης συνεδρίασης του Ελληνοτουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, ο Τούρκος υπουργός άρχισε δημόσια τα παζάρια".

 

ΕΘΝΟΣ: Ο υπαρχηγός πάντα δίπλα στον αρχηγό

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τον δρόμο για τις φυλακές έδειξαν ανακριτές και εισαγγελείς στον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής. Ο Χρήστος Παππάς ακολούθησε τον αρχηγό του Νίκο Μιχαλολιάκο. Μαζί θα δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη για τις βαριές κατηγορίες που τους βαρύνουν. Οι καθοδηγητές της ναζιστικής οργάνωσης κατέβαλαν προσπάθειες να παρουσιαστούν άσχετοι με τη χιτλερική πρακτική. Ομως δεν μπόρεσαν να τηρήσουν μέχρι τέλους την τακτική τους".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ψευτο-Εψιλον: «Μασόνοι η Ομάδα Ολυμπος, Εβραίος ο Πάλμος, σατανιστής ο Παΐσιος»!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "και άλλη φορά κάναμε αναφορά (οι μόνοι που τολμήσαμε στον Τύπο!) στην ύπαρξη μιας Ψευτο-Ομάδας Εψιλον, η οποία επιτέθηκε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του Γέροντα Παΐσιου, αλλά και κατά των προγόνων μας και γεννητόρων του ελληνικού έθνους Σελλών κτλ".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εξω «νταήδες» μέσα... αρνάκια οι αρχηγοί της συμμορίας

Η εφημερίδα γράφει ότι "σωρεία ψευδών, υπεκφυγών και αντιφάσεων βρίθουν οι απολογίες του επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη, και του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, οι οποίοι -σε αντιδιαστολή με τη «σκληροπυρηνική» δημόσια παρουσία τους κατά την οποία νταηλίδικα εξυμνούσαν τα τάγματα εφόδου- ενώπιον της Δικαιοσύνης ως «αρνάκια» αποκήρυξαν βία και ναζισμό, ενώ εξέφρασαν λύπη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Εργασιακή ανατροπή για γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αλλάζουν όλα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας των ασφαλισμένων, αλλά και οι εργασιακές σχέσεις των γιατρών που εργάζονται σε Κέντρα Υγείας, πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ και περιφερειακά ιατρεία με το νέο σχέδιο-πρόταση της ειδικής επιστημονικής επιτροπής, που θα παραδοθεί στον Αδωνι Γεωργιάδη και παρουσιάζει σήμερα η «Ε»".

 

ΕΣΤΙΑ: Απερίγραπτος διασυρμός της Ελλάδος

Η εφημερίδα τονίζει ότι "δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει άλλο ευρωπαϊκό κράτος, στο οποίο θα εγίνοντο ανεκτά αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας. Δηλαδή κατά την έξοδό τους από το δικαστήριο, τρεις κατηγορούμενοι βουλευτές, προσωρινώς απολυθέντες, να υβρίζουν κατά τον χυδαιότερο τρόπο Ελληνες και ξένους δημοσιογράφους, να τους λακτίζουν, να κτυπούν τις κάμερες, παρουσιάζοντας την εικόνα χώρας σε πλήρη παρακμή".

 

Η ΑΥΓΗ: Γύπες σε 70 δισ. κόκκινα δάνεια

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε «κακές τράπεζες» (bad banks) φορτώνουν οι ελληνικές τράπεζες τα «κόκκινα δάνεια» βάζοντας στη διαχείρισή τους ακόμη και ιδιώτες. Δραματικές συνέπειες για νοικοκυριά και επιχειρήσεις προμηνύει η μεταφορά των «κόκκινων δανείων» σε ξένα «κοράκια», σε συνδυασμό με την πιθανή άρση του παγώματος των πλειστηριασμών και την πλήρη απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων".

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ακέφαλο τέρας αλλά με πλοκάμια

Η εφημερίδα γράφει ότι "η Δικαιοσύνη αποφάσισε την προφυλάκιση αρχηγού, υπαρχηγού και μερικών ακόμη μελών της ναζιστικής οργάνωσης, κλείνοντας τον πρώτο κύκλο των ανακρίσεων. Ωστόσο η διερεύνηση σε βάθος των άγριων εγκλημάτων τώρα αρχίζει".

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το Πέραμα «δένει» τη Χρυσή Αυγή

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τη χαριστική βολή στη Χρυσή Αυγή δίνει η δικογραφία της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας για την επίθεση που δέχθηκαν αφισοκολλητές του ΚΚΕ στις 12 Σεπτεμβρίου στο Πέραμα. Από τη δικογραφία που στρέφεται κατά τεσσάρων μελών της Χρυσής Αυγής τα οποία αναγνωρίστηκαν από τα θύματα, προκύπτει ότι η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη και σε αυτήν συμμετείχαν πενήντα άτομα, μέλη της οργάνωσης από το Πέραμα και τη Νίκαια".

 

Ο ΛΟΓΟΣ: «Κακές τράπεζες» για τα κόκκινα δάνεια

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς, σχεδιάζουν να βάλουν τα προβληματικά δάνεια τους σε ξεχωριστές «bad banks» προκειμένου να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις υπόλοιπες δραστηριότητές τους, αναφέρει το Reuters σε δημοσίευμα του επικαλούμενο υψηλόβαθμα στελέχη των δύο τραπεζών".

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αύριο τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "συνεχίζονται σήμερα και κορυφώνονται αύριο Σάββατο σε Αθήνα (11 π.μ., Ομόνοια), Θεσσαλονίκη (11 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου) και σε άλλες πόλεις, τα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, οργανώνεται η δουλειά για την προετοιμασία της απεργίας στις 23 Οκτώβρη, την οποία ήδη αποφασίζουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, ύστερα από κάλεσμα του ΠΑΜΕ".

 

ΤΑ ΝΕΑ: Σιγά, ο φύρερ κοιμάται...

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με το επιχείρημα ότι το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα είχε... κοιμηθεί νωρίς και δεν μίλησε με κανέναν, προσπάθησε ο Ν. Μιχαλολιάκος να αποφύγει τη φυλακή. Ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν γνώριζε ούτε τον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γ. Πατέλη, που δούλευε στα κεντρικά γραφεία της ΧΑ".

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Σε δίκη ο ρατσιστής οδηγός του ΟΑΣΘ

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Φανερώθηκαν» 63.000 κρυφοί εργαζόμενοι

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ρεκόρ προσλήψεων και τη δημιουργία «καθαρά» (μετά τις απολύσεις και τις αποχωρήσεις) 63.122 νέων θέσεων μισθωτής εργασίας κατέγραψε το υπουργείο Εργασίας τον Σεπτέμβριο, ταυτόχρονα με την αναγγελία της επιβολής των νέων υψηλών προστίμων για την αδήλωτη εργασία που, στο εξής, θα επιβάλλονται και σε όσους εργοδότες δεν -εμφανίζουν στις Ανακεφαλαιωτικές Περιοδικές Δηλώσεις του ΙΚΑ τους δηλωμένους στην «Εργάνη» εργαζομένους".

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Φτιάχνονται bad banks για τα «κόκκινα» δάνεια

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με τη δημιουργία bad banks -όπως έχει προτείνει το ΔΝΤ- η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα το πρόβλημα των επισφαλών δανείων, που αυξάνονται επικίνδυνα και ξεπερνούν πλέον τα 65 δισ. ευρώ για το σύνολο του τραπεζικού συστήματος".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.