ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραπομπή Εφραίμ και άλλων 13 ατόμων για την υπόθεση Βατοπεδίου

14:01 - 07 Οκτ 2013 | Πολιτική
Παραπομπή Εφραίμ και άλλων 13 ατόμων για την υπόθεση Βατοπεδίου
Για τις ύποπτες συναλλαγές στην αγορά εκτάσεων μεταξύ της Μονή και του Ελληνικού Δημοσίου.

Δεκατέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μονάχος Αρσένιος, παραπέμπονται για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Συμβούλιο Εφετών απαλλάσσει με βούλευμα του τον διευθυντή του γραφείου του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Γιάννη Αγγέλου.
Οι «14» κατηγορούνται για απιστία, ηθική αυτουργία σε απιστία, ψευδή βεβαίωση, για τις ύποπτες συναλλαγές που αφορούν την αγορά εκτάσεων μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του Ελληνικού Δημοσίου.

Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την πολύκροτη υπόθεση του Βατοπεδίου «δείχνει» με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών.
Οι δικαστές αποφάσισαν την παραπομπή 14 ατόμων μεταξύ των οποίων και της Αικατερίνης Πελέκη, σύζυγου του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη, καθώς και μελών της οικογένειάς της, αλλά και την απαλλαγή του Γιάννη Αγγέλου, διευθυντή του γραφείου του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, παραπέμπονται να δικαστούν για κακουργηματικές κατηγορίες οι:
Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, μοναχός Αρσένιος, Αικατερίνη Πελέκη, Διονύσης Πελέκης, Δημήτρης Πελέκης, Ιωάννης Διονυσόπουλος, Στέφανος Δέτσης, Χριστόδουλος Μπότσιος, Γρηγόρης Κρόμπας, Πέτρος Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Γκράτσιος, Γιώργος Μητρόπουλος, Σταματούλα Μαντέλη και Κωνσταντίνος Σκιαδάς.
Κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις πράξεις του ηθικού και φυσικού αυτουργού σε κακουργηματική απιστία και σε ψευδείς βεβαιώσεις για την ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων με άλλες εκτάσεις του δημοσίου εκτάσεις.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα οι ενέργειες των κατηγορουμένων έπληξαν τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:40 - 07 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.