ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με "ενεργειακά" στην ατζέντα ο Σαμαράς στο Ισραήλ

11:06 - 08 Οκτ 2013 | Πολιτική
Με "ενεργειακά" στην ατζέντα ο Σαμαράς στο Ισραήλ
Υπογραφή δέκα συμφωνιών αλλά και βαρύ πρόγραμμα συναντήσεων για τους έλληνες υπουργούς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου, παρουσία και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.


Ο κ. Σαμαράς είχε σύντομη κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, πριν μπει στην αίθουσα των συνομιλιών ο κ. Βενιζέλος.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης θα γίνουν δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών στα μέσα ενημέρωσης.
Αυτήν την ώρα πραγματοποιούνται και οι συναντήσεις των ελλήνων υπουργών που συνοδεύουν τον κ. Σαμαρά στο Ισραήλ, με τους ισραηλινούς ομολόγους τους. 

 

Δέκα συμφωνίες

 

Θα ακολουθήσει η υπογραφή δέκα συμφωνιών και πρωτόκολλων συνεργασίας. Τις πιο σημαντικές συμφωνίες θα υπογράψουν ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης. Στην αποστολή είναι, επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλονγιάννη. Τα μέλη των δύο υπουργικών συμβουλίων θα έχουν κοινό γεύμα το μεσημέρι.

 

samaras israel610

 

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος όπου κατέθεσε στεφάνι, μίλησε με τον πρόεδρο των ελληνικής καταγωγής επιζώντων και υπέγραψε στο βιβλίο προσωπικοτήτων κλείνοντας το μήνυμά του με τη φράση «Ποτέ ξανά». Ο κ. Σαμαράς ευγενικά αρνήθηκε να φορέσει το κιπά, το εβραϊκό καπέλο που είναι σύμβολο πίστης.

 

Αργότερα, ο Πρωθυπουργός θα παρακαθήσει σε επίσημο γεύμα με τον ισραηλινό ομόλογο του. Στις 15:00 θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο και μία ώρα αργότερα με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, ενώ το πρόγραμμα του πρωθυπουργού ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή του και τον χαιρετισμό που θα απευθύνει στο εναρκτήριο δείπνο του Ελληνο-Ισραηλινού φόρουμ.

 

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος θα έχει δικό του πρόγραμμα, θα συναντηθεί με την υπουργό Δικαιοσύνης και αρμόδια για τις διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστινίους Τζίπι Λίβνι και στη συνέχεια με τον υφυπουργό Εξωτερικών Ζεέβ Ελκίν.

 

Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει το βράδυ για την Αθήνα, ενώ ο κ. Βενιζέλος θα παραμείνει προκειμένου να μεταβεί αύριο στην Ραμάλα όπου θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής.

 

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Στα Τείχη της Ιερουσαλήμ για ενεργειακά και άμυνα

Τελευταία τροποποίηση στις 12:41 - 08 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.