ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη

08:29 - 10 Οκτ 2013 | Πολιτική
Εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην οδό Γενναδίου 3 στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από τις 8.00 το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ομάδα κουκουλοφόρων έριξε εύφλεκτο υγρό στο ισόγειο του κτιρίου όπου βρίσκονται τα γραφεία του υπουργού και έβαλε φωτιά με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες απομάκρυναν άτομα που βρίσκονταν στο γραφείο του κ. Βαρβιτσιώτη και στη συνέχεια έβαλαν τη φωτιά, η οποία δεν έλαβε μεγάλες διαστάσεις.

Οι φλόγες σβήστηκαν από την Πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο. Οι δράστες αναζητούνται, για την επίθεση διενεργείται προανάκριση από την Κρατική Ασφάλεια. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στις προσαγωγές δέκα υπόπτων μετά από έρευνες που πραγματοποίησε στο κέντρο της Αθήνας.

Βαρβιτσιώτης: Δεν θα κάμψουν τις προσπάθειές μας

 

Ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν βρισκόταν στο γραφείο, καθώς είναι στο Λονδίνο για να συμμετάσχει σε εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου.

 

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, έκανε λόγο για «σαφή πολιτική επίθεση σε ένα μέλος της κυβέρνησης». «Δεν πρόκειται να μας πτοήσει η δράση των κουκουλοφόρων, δεν θα κάμψουν τις προσπάθειές μας», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης και ανέφερε ότι το πολιτικό του γραφείο δεν φυλάσσεται. Οι δράστες δεν έφεραν εμφανή οπλισμό, κατά τις δηλώσεις του υπουργού.

 

Αντιδράσεις κομμάτων

 

Με αφορμή την εμπρηστική επίθεση στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Καταδικάζουμε σφοδρότατα τη βίαιη εισβολή κουκουλοφόρων και τον εμπρησμό του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Οι θιασώτες του τρόμου και της βίας έχουν εναντίον τους το σύνολο της κοινωνίας μας. Η Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται και δεν τρομοκρατείται».

 

Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό, διαμηνύει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της για την εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. «Καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την αποψινή εμπρηστική επίθεση από κουκουλοφόρους στο πολιτικό γραφείο του υπουργού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

«Η σημερινή εμπρηστική επίθεση εναντίον του πολιτικού γραφείου του κ. Βαρβιτσιώτη είναι μια απόλυτα καταδικαστέα πράξη. Τέτοιου είδους ενέργειες αντικειμενικά συμβάλουν στην ενδυνάμωση του φαύλου κύκλου της βίας, του αυταρχισμού και της καταστολής» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Την επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τις βιαιότητες εις βάρος των συνεργατών του καταδικάζει, με ανακοίνωσή της, η ΔΗΜΑΡ σημειώνοντας πως «τέτοιου είδους επιθέσεις το μόνο που πετυχαίνουν είναι να πυροδοτούν εντάσεις και να τροφοδοτούν τον κύκλο της βίας».

 

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση εναντίον του πολιτικού γραφείου του M. Βαρβιτσιώτη. Αυτές οι ενέργειες δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά για τους σκοπούς και τους στόχους που υπηρετούν» υπογραμμίζεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος.

 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ σε ανακοίνωσή τους «καταδικάζουν την εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, όπως καταδικάζουν και κάθε μορφή βίας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.