ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρευνα: Η Α' Αθήνας στη ΝΔ, η Β' στον ΣΥΡΙΖΑ

09:25 - 15 Οκτ 2013 | Πολιτική
Έρευνα: Η Α' Αθήνας στη ΝΔ, η Β' στον ΣΥΡΙΖΑ
Πρώτο κόμμα η αξιωματική αντιπολίτευση στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, χάνοντας ωστόσο σε σχέση με τα ποσοστά των εκλογών, σύμφωνα με έρευνα της GPO για το newpost.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ παραμένει πρώτο κόμμα αλλά με μειωμένη διαφορά από τα εκλογικά αποτελέσματα του Ιουνίου του 2012. Ο ΣΥΡΙΖΑ αν και ψαλιδίζει τη διαφορά ωστόσο δεν αναπτύσσει δυναμική καθώς τα ποσοστά του υπολείπονται κατά 7 μονάδες σε σχέση με το εκλογικό του αποτέλεσμα.

Η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού απεικονίζεται στους αναποφάσιστους που το ποσοστό τους ουσιαστικά «ανταγωνίζεται» τα δυο μεγάλα κόμματα με  εντυπωσιακό ποσοστό που αγγίζει το 20%(19,9).

Το μοναδικά κόμματα που έχουν μεγαλύτερα ποσοστά απ’ ότι στις εκλογές είναι το ΚΚΕ και η ΧΑ. Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να καθηλώνεται σε χαμηλά ποσοστά καθώς βρίσκεται στην 5η θέση και με τη στρατηγική της έντασης και της πόλωσης πολύ δύσκολα θα καταφέρει να βελτιώσει τη θέση του.

Η Χρυσή Αυγή μπορεί να εμφανίζει υψηλότερα δημοσκοπικά ποσοστά από την εκλογική της επίδοση αλλά η Α’ Αθήνας αποτελεί ευνοϊκή και «σκληρή» περιοχή για αυτήν.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:49 - 15 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.