ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι γράφουν οι εφημερίδες

08:51 - 16 Οκτ 2013 | Πολιτική
Τι γράφουν οι εφημερίδες
Τα νέα φορολογικά... δεδομένα στο επίκεντρο του Τύπου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ωχ! Η τρόικα ζητάει μέτρα για 6 δισ.

Η εφημερίδα γράφει ότι: «έτος –συμφορά αποδεικνύεται το 2012, καθώς το ΑΕΠ με βάση τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. βούλιαξε κατά 6,4%. Με βάση τα ίδια στοιχεία, οι μισθοί μειώθηκαν κατά 12,7%, ενώ μείωση κατά 9,1% καταγράφηκε και στην ιδιωτική δαπάνη των νοικοκυριών».

ΕΘΝΟΣ: Λεφτά τέλος στους αγρότες φαντάσματα

Η εφημερίδα σημειώνει: «αυστηρές προδιαγραφές για τις αγροτικές επιδοτήσεις θέτει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, που θα ισχύσει από το 2014, αποκλείονται από τη χρηματοδότηση επιχειρήσεις και ιδιώτες που η ενασχόλησή τους με τη γεωργία βρίσκεται μόνο στα χαρτιά».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αλλάζουν γη σε 200.000 ιδιοκτήτες

Η εφημερίδα γράφει ότι : «πάνω από 200.000 μέλη ενεργών οικοδομικών συνεταιρισμών καλούνται να παραδώσουν στο Δημόσιο τις δασικές εκτάσεις συνολικής έκτασης άνω των 220.000 στρεμμάτων, που κατέχουν σε όλη την Ελλάδα, για να πάρουν δικαίωμα δόμησης σε νέες επίσης δημόσιες εκτάσεις».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μεγάλο Ισραήλ με Κρήτη, Ρόδο και Κύπρο!

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «θέλουν να γίνουν το «κράτος-χωροφύλακας» στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολη, γι’ αυτό επιθυμούν διακαώς επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νέα περιπέτεια για 300.000 ιδιοκτήτες αυθαιρέτων

Η εφημερίδα γράφει ότι: «για να οριστικοποιηθεί η νομιμοποίηση των ακινήτων οι κάτοικοι θα πρέπει να προσκομίσουν μελέτη στατικής επάρκειας ή «Δελτίο δομικής τρωτότητας», ανάλογα με το κτίριο. Το υπουργείο ενεργοποιεί τη διαδικασία που είχε «παγώσει» μετά από απόφαση του ΣτΕ για αντισυνταγματικότητα της ρύθμισης».

ΕΣΤΙΑ: Κράτος θερμάστρα!

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τον απόλυτο παραλογισμό του κράτος αναδεικνύει όλη αυτή η ιστορία με το επίδομα θέρμανσης. Το ίδιο το κράτος απεφάσισε από πέρυσι να εξισώση την φορολογία- άρα και τις τιμές- του πετρελαίου κινήσεως και θερμάνσεως».

Η ΑΥΓΗ: Δεύτερο χτύπημα από Προβόπουλο

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «νέα τορπίλη από την Τράπεζα της Ελλάδοςστο «success story» Σαμαρά-Στουρνάρα μια εβδομάδα μετά την πρόβλεψη για ύφεση άλλα δύο χρόνια. Ανεβάζει στα 9 δις. το ταμιακό έλλειμμα στο εννεάμηνο, από 6,5 δις. το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σβήνοντας οριστικά τις προσδοκίες για πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος της χρονιάς».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ:  Στα ίχνη του χρήματος της Χ.Α.

Η εφημερίδα γράφει ότι: «μετά την έρευνα για τις δολοφονικές επιθέσεις της ναζιστικής συμμορίας, τώρα οι ανακριτές ψάχνουν τη διαδρομή του «μαύρου» χρήματος. Το ΣΔΟΕ εισέβαλε χθες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής για να διερευνήσει όλα τα οικονομικά στοιχεία σε βάθος 12 χρόνων, ενώ εξετάζονται και οι λογαριασμοί των στελεχών της».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ«Εμφύλιος» στην τρόικα για την Ελλάδα

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «εγκλωβισμένοι στις τεχνικές λεπτομέρειες και στις αγκυλώσεις τους βρίσκονται οι επίσημοι πιστωτές της χώρας, με αποτέλεσμα να προκαλούν πρόσθετα προβλήματα στο έτσι κι αλλιώς περίπλοκο ελληνικό ζήτημα».

Ο ΛΟΓΟΣ: Αναζητούν το «κενό»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «ισχυρές πιέσεις δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο Eurogroup, για νέα μέτρα καθώς διαπιστώνεται η ύπαρξη δημοσιονομικού κενού».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αντιλαϊκά μέτρα θα καλύψουν το «κενό»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «ΚΚΕ: τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό όταν του υπόσχονται ότι έχουν τη μαγική συνταγή με την οποία μπορούν να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα, δηλαδή το καπιταλιστικό κέρδος και τις ανάγκες του λαού».

ΤΑ ΝΕΑ: Σκουριές- Ο άγνωστος φάκελος για το «αντάρτικο»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «δικογραφία 3.000 σελίδων έχει σχηματίσει η ΕΛ.ΑΣ για το πλήθος των επεισοδίων στη Χαλκιδική. Η αστυνομία περιλαμβάνει σε λίστα υπόπτων ορισμένους από τους επικεφαλής των κινητοποιήσεων».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Κοινωνικό Ιατρείο το σύγχρονο… ΕΣΥ
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Κερδίζουν έδαφος τα ελληνικά ομόλογα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «στα επίπεδα προς του Μνημονίου επανήλθε το spread στα 10ετή. Ισχυρό ενδιαφέρον, κυρίως από ξένους επενδυτές. Μεγάλες εντολές αγορών στη δευτερογενή. Ομόλογα αξίας πάνω από 600 εκατ. ευρώ έχουν αγοράσει ξένοι από τις αρχές Αυγούστου».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:  «Εντάσεις» με την τρόικα φέρνει η πίεση για μέτρα

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τα νέα μέτρα που αξιώνει η τρόικα, ακόμη και για το 2014, δοκιμάζουν οι σχέσεις της κυβέρνησης με τους ελεγκτές, αλλά και την συνοχή της, ενώ σήμερα φθάνει στην Αθήνα για επαφές ο πρόεδρος της ομάδας εργασίας της Ευρωζώνης Τόμας Βίζερ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.