ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άδωνις Γεωργιάδης: Κάλπες εάν η τρόϊκα ζητήσει νέα οριζόντια μέτρα

12:12 - 16 Οκτ 2013 | Πολιτική
Άδωνις Γεωργιάδης: Κάλπες εάν η τρόϊκα ζητήσει νέα οριζόντια μέτρα
Μονόδρομος είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία εάν οι δανειστές εμμείνουν στη «σκληρή γραμμή», σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ο οποίος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον Αλέξης Τσίπρα.

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης, για το ενδεχόμενο να υπάρξουν πιέσεις από την τρόϊκα προς την κυβέρνηση να εφαρμόσει νέα οριζόντια μέτρα, λέγοντας ότι στην περίπτωση αυτή πρέπει να αποφασίσει ο λαός με εκλογές.

Μιλώντας νωρίτερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως ο Γιώργος Παπανδρέου, με το «λεφτά υπάρχουν» ήταν «παιδί της πρώτης δημοτικού μπροστά σε αυτά που λέει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας». «Τι τους λέει σήμερα; 'Ελάτε να τα φάτε'», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

ΕΟΠΠΥ: Τελείωσε το πάρτι

Αναφορικά με τον ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε-μεταξύ άλλων- πως ο Οργανισμός, όπως και το ελληνικό κράτος, «πρέπει να μάθει να ζει με τα δικά του λεφτά», καθώς δεν είναι δυνατό να συνεχίσει να λειτουργεί σε μία αγορά η οποία «έχει συνηθίσει να τον υπερχρεώνει» με στόχο να δημιουργεί «πλασματικούς τζίρους».

«Επί 40 χρόνια ζούσαμε ένα πάρτι με τα λεφτά των άλλων, ο ΕΟΠΥΥ πλέον θα έχει πάντα κλειστό προϋπολογισμό», είπε χαρακτηριστικά. Σε ό,τι αφορά τη μορφή που θα έχει μελλοντικά ο Οργανισμός, ο υπουργός υπογράμμισε ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι πιθανόν να λειτουργεί μονάχα ως αγοραστής υπηρεσιών από συμβεβλημένους ιατρούς, κι όχι ως πάροχος με δικά του ιατρεία, εξηγώντας ωστόσο πως οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:35 - 16 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.