ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι γράφουν οι εφημερίδες

08:35 - 17 Οκτ 2013 | Πολιτική
Τι γράφουν οι εφημερίδες
Τα νέα φορολογικά σενάρια στο επίκεντρο του Τύπου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Φόρος ακινήτων χωρίς παυσίπονα!
Η εφημερίδα γράφει ότι: Φόρος χωρίς... παυσίπονο ετοιμάζεται να επιβάλει στα ακίνητα το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να εισπράττει 2,9 δισ. ευρώ ετησίως!

 

ΕΘΝΟΣ: Κοντέϊνερ με όπλα στο μουσείο Πάλλη
Η εφημερίδα σημειώνει: Σοκ προκάλεσαν σε αστυνομικούς και εισαγγελείς τα εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, πολεμικά όπλα που εντόπισαν σε κοντέινερ κατά την έρευνά τους στο μουσείο του φυγόδικου Αναστάσιου Πάλλη.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 60 κλάδοι σε ένα ταμείο
Η εφημερίδα γράφει ότι : Νέο ασφαλιστικό κύμα με 8 μεγάλες αλλαγές σχεδιάζει η κυβέρνηση, η οποία τις επόμενες μέρες ανοίγει και επίσημα "διάλογο" για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση μέσω της επιτροπής "σοφών".

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Κλείδωσε" η συμμαχία Πούτιν - Πανελλήνων!
Σύμφωνα με την εφημερίδα: Συμφωνία για κάθοδο των Ρώσων στην περιοχή της Μεσογείου όταν ανατραπεί η προδοτική κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σκάνδαλο με τα εφάπαξ στις ΔΕΚΟ
Η εφημερίδα γράφει ότι: Σημαντικός αριθμός αιτήσεων την τελευταία τριετία "προωθήθηκαν" στη λίστα αναμονής σε βάρος άλλων δικαιούχων, για να αποφευχθούν οι μνημονιακές μειώσεις ύψους 38,5%.

ΕΣΤΙΑ: Κράτος- εχθρός της δημιουργίας
Η εφημερίδα τονίζει ότι: Όταν μια κοινωνία ασχολείται από το πρωί έως το βράδυ με θέματα που περιστρέφονται γύρω από το κράτος, δεν μπορεί να δημιουργήση τίποτε.

Η ΑΥΓΗ: Πικρό ποτήρι για τον Σαμαρά
Σύμφωνα με την εφημερίδα :Νέα μέτρα μέχρι τον Δεκέμβριο για χρηματοδοτικό κενό 6 δισ. το 2014 ζήτησε από Σαμαρά και Στουρνάρα ο Τόμας Βίζερ. Σχέδιο του γερμανικού υπ. Οικονομικών για δημοσιονομικό κενό 4 δισ. το 2013 και δανειακές ανάγκες 10 δισ. μέχρι το 2016.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Το τρένο της μεγάλης αρπαγής
Η εφημερίδα γράφει ότι: Μετά τα τρένα και την επισκευαστική βάση τους, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει σε ιδιώτες και τη συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου, με "προίκα" 350 εκατ. ευρώ για 7 χρόνια και πιθανότατα πανάκριβο εξοπλισμό που είχε αγοραστεί πριν από μερικά χρόνια γι΄αυτόν τον σκοπό.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι τρεις νάρκες της διαπραγμάτευσης
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: Σε "θέση μάχης" βρίσκεται η Αθήνα ενόχει του νέου κύκλου διαπραγμάτευσης με την τρόικα, καθώς οι δανειστές εμφανίζονται να υπαναχωρούν σε τρία κρίσιμα μέτωπα.

Ο ΛΟΓΟΣ: Στο συσσίτιο οι Αθηναίοι

Σύμφωνα με την εφημερίδα: Τα ευρήματα της έρευνας για τη Φτώχεια και τον Κοινωνικό Αποκλεισμό στην Αθήνα συγκλονίζουν.

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κάλεσμα για απεργία

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: Οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να ορθώσουν τείχος απέναντι στο αυταρχισμό και το δόγμα "νόμος και τάξη", που επιστρατεύει η κυβέρνηση ενάντια στους δίκαιους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες.

ΤΑ ΝΕΑ: Ξαφνικός χειμώνας

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: Ξαφνικό χειμώνα προκαλεί ο ασφυκτικός κλοιός πιέσεων για μέτρα 2 δισ. ευρώ το 2014 στον οποίο βρίσκεται η κυβέρνηση, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να πρωτοστατεί και το Πολ Τόμσεν και πάλι στον ρόλο του "σκληρού".

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Σε μέγγενη ο εφ-οπλισμός της Χ.Α.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: "Ναυλοσύμφωνο" με τους νεοναζί φέρονται να έχουν κλείσει ορισμένοι "Κροίσοι" Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι εμφανίζονται από μετανοημένους χρυσαυγίτες, ενταγμένους στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων της Ελληνικής Αστυνομίας, ως βασικοί χρηματοδότες της οργάνωσης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Λύση χωρίς νέα μέτρα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: Με το χθεσινό μαραθώνιο κύκλο διαβουλεύσεων του επικεφαλής του EuroWorkingGroup Τόμας Βίζερ με την ελληνική κυβέρνηση στην Αθήνα, κορυφώνεται η πολυεπίπεδη "μάχη" για την Ελλάδα σε δύο "μέτωπα".

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣτο τραπέζι με την τρόικα χωρίς μέτρα στη συζήτηση
Η εφημερίδα τονίζει ότι: Σκληρή γραμμή έναντι της τρόικας τηρεί η κυβέρνηση, φοβούμενη πως τυχόν λήψη νέων μέτρων ύψους 2 δισ. ευρώ που απαιτεί θα οδηγήσει σε πλήρη απορρύθμιση του μακροοικονομικού σεναρίου, με κίνδυνο μα παραμείνει και το επόμενο έτος σε ύφεση η ελληνική οικονομία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.