ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετακομίζει το υπ. Εργασίας - Στόχος η εξοικονόμηση 8 εκατ. ευρώ

09:52 - 17 Οκτ 2013 | Πολιτική
Μετακομίζει το υπ. Εργασίας - Στόχος η εξοικονόμηση 8 εκατ. ευρώ
«Αλλαγή σελίδας» για το υπουργείο Εργασίας καθώς μετακομίζει από την Πειραιώς 40 στις 21 Οκτωβρίου στη Σταδίου 29.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοινώση του υπουργείου, αυτή η μετεγκατάσταση, μέρος ενός συγκροτημένου σχεδιασμού συστεγάσεων και μιας ευρύτερης στεγαστικής πολιτικής του υπουργείου αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντικές εξοικονομήσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 24 εκατ. ευρώ που δαπανούσε ετησίως, αλλά και σε μια πιο λειτουργική χωροταξική κατανομή των υπηρεσιών του.

Κυριότερα, όμως, δημιουργούνται σημαντικές οικονομίες κλίμακας, καθώς το υπουργείο Εργασίας «ενώνει» τις δυνάμεις του – των υπηρεσιών απασχόλησης με αυτές της κοινωνικής ασφάλισης – προκειμένου με μεγαλύτερη συνοχή και αποτελεσματικότητα να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της χώρας.

Αυτή η αλλαγή σελίδας για το υπουργείο και το ανθρώπινο δυναμικό του συντελείται την ίδια στιγμή που οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και οι οργανωτικές αλλαγές («Εργάνη», «Ήλιος», «Αριάδνη», «Εστία» και σύντομα ο «Άτλας») που εφαρμόζονται ένα χρόνο τώρα, έχουν αλλάξει και θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο το πρόσωπο του υπουργείου Εργασίας στην κοινωνία και τον πολίτη.

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας απαντώντας στις προκλήσεις των καιρών εκσυγχρονίζεται, τολμάει τις διαρθρωτικές αλλαγές και δομικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται, μειώνει τα ελλείμματα και τις δαπάνες του, «αυξάνει ταχύτητες» στο πλαίσιο μίας πιο σύγχρονης και χρηστής δημόσιας διοίκησης και ανοίγει έναν νέο κύκλο προσφοράς στον έλληνα πολίτη, αναφέρει στην ανακοίνωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.