ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξεταστική επιτροπή για τη σύμβαση για έξι υποβρύχια θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

12:05 - 17 Οκτ 2013 | Πολιτική
Εξεταστική επιτροπή για τη σύμβαση για έξι υποβρύχια θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ
Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, αναφορικά με τη σύμβαση για τη ναυπήγηση έξι υποβρυχίων που είχε υπογραφεί το 2010 από τους τότε συναρμόδιους υπουργούς Άμυνας και Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για «οσμή σκανδάλου» στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής και θα παραπέμψει στον ανακριτή όλα τα στοιχεία για την επίμαχη σύμβαση.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να καταβληθεί ούτε ένα ευρώ, εάν δεν παραληφθούν τα υποβρύχια.

«Το υπουργείο προσπαθεί να δώσει τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, συμφωνούμε σε κοινή πορεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος», σημείωσε, αναφερόμενος συνολικά στο ζήτημα των ναυπηγείων, κι όχι στο ενδεχόμενο εξεταστικής επιτροπής.

Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο εργατικό δυναμικό των ναυπηγείων, λέγοντας ότι είναι πολύ σημαντικό και βρίσκεται σε αδράνεια. Υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί γρήγορα για να επιλυθεί το πρόβλημα. «Δεν μπορώ να δω κανένα από τα κόμματα να μην συμφωνεί για τον στόχο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.