ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΣΟΚ: Να γίνει συνολική συζήτηση για Αυτοδιοίκηση και εκλογικό νόμο

13:13 - 17 Οκτ 2013 | Πολιτική
ΠΑΣΟΚ: Να γίνει συνολική συζήτηση για Αυτοδιοίκηση και εκλογικό νόμο
Την άρνηση του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει μικροκομματικές και ψηφοθηρικές αλλαγές διαμηνύουν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, το Μάϊο του 2014.

Σε νέο «αγκάθι» εξελίσσονται στο εσωτερικό της κυβέρνησης οι προωθούμενες αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ανοιχτό να συζητήσει συνολικά και όχι αποσπασματικά τις προωθούμενες αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση και στον εκλογικό νόμο, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα στηρίξει ρυθμίσεις που «υποκρύπτουν μικροκομματικές και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες και οι οποίες, κάθε άλλο παρά οδηγούν στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται το διοικητικό, πολιτικό σύστημα της χώρας».

Κατά τους ίδιους κύκλους, το ΠΑΣΟΚ είναι το «κόμμα που πρώτο εδώ και χρόνια έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα της χώρας, με επίκεντρο το εκλογικό σύστημα και τον εκλογικό νόμο, την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, τη χρηματοδότηση κομμάτων- υποψηφίων και τον έλεγχο αυτών, την ψήφο των ομογενών καθώς επίσης και αλλαγές στο εκλογικό σύστημα ανάδειξης των οργάνων της Αυτοδιοίκησης.

Οι προωθούμενες αλλαγές

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τις αλλαγές που προωθεί ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, συζητείται να υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο με όλους τους υποψήφιους δήμαρχους και ένα δεύτερο ψηφοδέλτιο με τους υποψήφιους δημοτικούς σύμβουλους, έτσι ώστε οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να ψηφίζουν υποψήφιους από διαφορετικές παρατάξεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:31 - 17 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.