ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξώδικο των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ σε Αρβανιτόπουλο και Μητσοτάκη

16:56 - 17 Οκτ 2013 | Πολιτική
Εξώδικο των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ σε Αρβανιτόπουλο και Μητσοτάκη
Ζητούν την αναστολή της προθεσμίας για την ηλεκτρονική απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων που υπάγονται στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Εξώδικο προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κων. Αρβανιτόπουλο και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκη κοινοποίησε η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ), με το οποίο ζητά την αναστολή της προθεσμίας που έχει τεθεί για την ηλεκτρονική απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων έξι Πανεπιστημίων, που υπάγονται στο μέτρο της διαθεσιμότητας, αλλά και της ποινής τής αργίας που προβλέπεται σε περίπτωση μη συμπλήρωσης της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
Μεταξύ άλλων, η ΟΔΠΤΕ υποστηρίζει ότι με την απόφαση θίγεται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των μελών της στην απεργία.
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία καλούνται να συμπληρώσουν με τα στοιχεία τους και τα προσόντα τους οι υπάλληλοι έχει αναρτηθεί από χθες Τετάρτη στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, τις πρώτες 24 ώρες απογράφηκαν περίπου 400 υπάλληλοι.
Οι διοικητικοί υπάλληλοι, που διανύουν την έκτη εβδομάδα της απεργιακής τους κινητοποίησης, θα καθορίσουν αύριο την περαιτέρω στάση τους.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.