ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Αμετακίνητη» η κυβέρνηση για τα ΕΑΣ

19:35 - 17 Οκτ 2013 | Πολιτική
«Αμετακίνητη» η κυβέρνηση για τα ΕΑΣ
Απορρίπτει την πρόταση για ρευστοποίηση της εταιρείας.

Αμετακίνητη εμφανίζεται η κυβέρνηση στη θέση της ότι συζητεί μόνο τη διάσπαση του στρατιωτικού από το πολιτικό σκέλος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), με την ταυτόχρονη διάσωση του πρώτου σκέλους, και επ' ουδενί δέχεται την άποψη της τρόικας για ρευστοποίηση της εταιρείας. Η στάση της κυβέρνησης επαναβεβαιώθηκε στη συνάντηση που είχαν το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας με την αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώτη Γεννηματά. 

Στο επίκεντρο της συνάντηση βρέθηκε το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας και οι σχετικές προτάσεις της τρόικας. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης η εκ νέου αναβολή της τηλεδιάσκεψης με τους επικεφαλής της τρόικας, όπου αναμένεται  να ληφθούν οι αποφάσεις για τις αμυντικές βιομηχανίες. 

Το μοντέλο ΕΑΣ για την ΕΛΒΟ

Πάντως σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το σχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΕΛΒΟ συζητείται σε υπηρεσιακό επίπεδο. Στην τρόικα έχει ήδη προταθεί να ακολουθηθεί το ίδιο «μοντέλο» με τα ΕΑΣ, ήτοι να διαχωριστεί το πολιτικό από το στρατιωτικό σκέλος και να μετατραπεί το εργοστάσιο σε στρατιωτική μονάδα παραγωγής. Μάλιστα, η ελληνική πλευρά επιμένει στην αναδιάρθρωση εν λειτουργία των ΕΑΣ και στη διάσωση του στρατιωτικού σκέλους των επιχειρήσεων. Σε εκκαθάριση αναμένεται να τεθεί η ΕΛΒΟ.

Ωστόσο, μετά το τέλος της συνάντησης, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Άμυνας έσπευσε να τονίσει ότι το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα δεν είναι δεσμευτικό.

eav970 220813

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.