ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναστολή της διαθεσιμότητας, ζητεί ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών

21:13 - 17 Οκτ 2013 | Πολιτική
Προκειμένου να «λειτουργήσει το πανεπιστήμιο σε συνθήκες ηρεμίας και να αποκατασταθεί σε όλο της το εύρος η ακαδημαϊκή του λειτουργία».

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμεράκη, τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη απέστειλε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνης με την οποία ζητεί την άμεση αναστολή του μέτρου της διαθεσιμότητας για «εύλογο χρόνο» προκειμένου να «λειτουργήσει το πανεπιστήμιο σε συνθήκες ηρεμίας και να αποκατασταθεί σε όλο της το εύρος η ακαδημαϊκή του λειτουργία».

«Απευθύνω έκκληση προς τη Βουλή των Ελλήνων και τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την άμεση αναστολή του μέτρου της διαθεσιμότητας για εύλογο χρόνο, ώστε σε συνθήκες καταλλαγής, αξιοκρατίας και ηρεμίας να λειτουργήσει το πανεπιστήμιό μας, δεδομένου μάλιστα ότι επίκειται ο 40ος εορτασμός της 17ης Νοέμβρη», επισημαίνει στην επιστολή του ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα, ο κ. Πελεγρίνης απέστειλε επιστολή και προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια με την οποία αναφέρεται στο θέμα της φύλαξης των εγκαταστάσεων του πανεπιστημίου, δεδομένου ότι τίθεται σε διαθεσιμότητα όλο το προσωπικό φύλαξης.

Στο μεταξύ, ποινικές ευθύνες σε βάρος των πρυτανικών αρχών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), μετά την άρνησή τους να συντάξουν καταλόγους με τα ονόματα των προς διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων, αναζητά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών, Ευάγγελος Μαδεμλής, έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για το θέμα, ώστε να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βάρος της διοίκησης του Πανεπιστημίου.

Εξάλλου, εξώδικο προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κ. Αρβανιτόπουλο και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη, κοινοποίησε η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ), με το οποίο ζητεί την αναστολή της προθεσμίας που έχει τεθεί για την ηλεκτρονική απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων έξι πανεπιστημίων, που υπάγονται στο μέτρο της διαθεσιμότητας, αλλά και της ποινής τής αργίας που προβλέπεται σε περίπτωση μη συμπλήρωσης της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.