ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στ. Μάνος: «Η υπερφορλόγηση του υπ. Οικονομικών οδηγεί τη χώρα σε Κατοχή» - Έκκληση για συννενόηση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

09:37 - 18 Οκτ 2013 | Πολιτική
Στ. Μάνος: «Η υπερφορλόγηση του υπ. Οικονομικών οδηγεί τη χώρα σε Κατοχή» - Έκκληση για συννενόηση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
Μετά τον Πέτρο Τατσόπουλο, κατά πολλούς και το Δημήτρη Αβραμόπουλο άλλη μια φωνή προστέθηκε στη χωρία όσων υποστηρίχουν ότι πρέπει να προωθηθεί διάλογος ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Στέφανος Μάνος πρώην υπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να καλέσει τις ηγεσίες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ “να έρθουν σε διάλογο μακριά από τα ανθρωποφάγα ΜΜΕ” όπως είπε προκειμένου “να συνεισφέρουν μεγάλες υπηρεσίες στον λαό αλλά και στον εαυτό τους”. Επικέντρωσε μάλιστα τη θεματική στις αλλαγές σε εκλογικό νόμο και στις μεταρρυθμίσεις στην δημόσια διοίκηση.
 
Όλα αυτά στην παρουσίαση του βιβλίου “Επιτηρητές σε απόγνωση”, Αμερικανοί Σύμβουλοι στην Ελλάδα 1947-1953. Πρόκειται για το βιβλίο του καθηγητή-ερευνητή Μιχάλη Ψαλιδόπουλου από τις Μεταμεσονύχτιες εκδόσεις τον οποίο μεταξύ άλλων παρουσίασαν στον “Ιανό” ο Στέφανος Μάνος και ο Γιώργος Σταθάκης.
 
Πιο συγκεκριμένα τόνισε μάλιστα ότι τα δύο μεγάλα κόμμα “στη βάση εύλογων συμβιβασμών” πρέπει να συμφωνήσουν σε δύο σημαντικά θέματα:
·         Πρώτον, στην αλλαγή του εκλογικού νόμου στην κατεύθυνση της απλής αναλογικής ή της σημαντικής μείωσης του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα
·         Δεύτερον, στην προώθηση αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση.
 
Κατά τον κ. Μάνο κάτι τέτοιο θα συνέβαλε στον εξωραϊσμό των κανόνων του πολιτικού παιχνιδιού, ενώ άσκησε δριμεία κριτική προς το Υπουργείο Οικονομικών λέγοντας ότι “η Κατοχή συνέθλιψε την μεσαία τάξη, σήμερα το ρόλο της κατοχής ανέλαβε το Υπουργείο Οικονομικών συνθλίβοντας την μεσαία τάξη”.
 
Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ένας εκ των στελεχών του οικονομικού επιτελείου του κόμματος δεν μπήκε στον πειρασμό να απαντήσει ή να σχολιάσει τα λεγόμενα του Στέφανου Μάνου, καθώς αρκέστηκε να παρουσιάσει το περιεχόμενο επί της ουσίας του βιβλίου αναδεικνύοντας τις έντονες διαφορές που υπήρχαν τότε μεταξύ των Αμερικανών επιτηρητών, όπως συμβαίνει και τώρα μεταξύ των δανειστών στο πλαίσιο του μνημονίου.
Τελευταία τροποποίηση στις 12:19 - 18 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.