ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντόρα Μπακογιάννη: «Slow track ο επενδυτικός νόμος…»

12:03 - 18 Οκτ 2013 | Πολιτική
Ντόρα Μπακογιάννη: «Slow track ο επενδυτικός νόμος…»
Βολές κατά του υπουργείου Ανάπτυξης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η Ντόρα Μπακογιάννη, καταγγέλλοντας καθυστερήσεις στην υλοποίηση του επενδυτικού νόμου. « Ο νόμος λειτουργεί κανονικά», αντέτεινε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Η βουλευτής της Ν.Δ., σε ερώτηση της προς τον υπουργό Ανάπτυξης, αναφέρθηκε στην διαφήμιση που έγινε για το fast track, λέγοντας ότι «ούτε fast είναι, ούτε track» και υποστήριξε ότι έχουν κατατεθεί 10 επενδυτικά σχέδια, από τα οποία κανένα δεν εγκρίθηκε, καθώς είναι όλα υπό αξιολόγηση. Σημείωσε ότι και επενδυτικές προτάσεις που έχουν υποβληθεί το 2012 δεν έχουν εγκριθεί και σχολίασε πως «δεν είναι λογικό να περιμένουμε 7 ή 22 μήνες» για να εγκριθεί μία επένδυση.

Χατζηδάκης: "Δεν υπάρχει κανένα κενό"

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδάκης αντέτεινε ότι οι διατάξεις του επενδυτικού νόμου εφαρμόζονται κανονικά. «Δεν υπάρχει κανένα κενό- υποβάλλονται σχέδια, αξιολογούνται και προχωρούν», είπε χαρακτηριστικά. Ο αρμόδιος υπουργός, διευκρίνισε ότι αυτό προφανώς δεν σημαίνει πώς είμαστε σε επενδυτική άνοιξη, αλλά, όπως πρόσθεσε «κάτι έχει αρχίσει να κινείται». Υπενθύμισε ακόμη την πρόθεση για επενδύσεις από εταιρείες όπως η Hewlett Packard και η Phillip Morris. Σύμφωνα με τον κύριο Χατζηδάκη, έχουν εκδοθεί όλες οι απαιτούμενες εγκύκλιοι, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2013 έχουν κατατεθεί 40% περισσότερα επενδυτικά σχέδια σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2012. Πρόσθεσε ότι στο υπουργείο έχουν κατατεθεί 39 σχέδια και έχουν αξιολογηθεί όλα, ενώ στην Περιφέρεια έχουν κατατεθεί 92 και έχουν αξιολογηθεί τα 68.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:20 - 18 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.