ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύπρος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο «haircut» μισθών του Δημοσίου

12:16 - 21 Οκτ 2013 | Πολιτική
Κύπρος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο «haircut» μισθών του Δημοσίου
Ο πρώτος- στην Ιστορία της Μεγαλονήσου- μνημονιακός προϋπολογισμός, για το 2014, βρίσκεται από σήμερα στο "μικροσκόπιο" της επιτροπής οικονομικών της κυπριακής Βουλής, όπου ξεκίνησε η σχετική συζήτηση. Ο υπουργός Οικονομικών άνοιξε "παράθυρο" για πρόσθετες μειώσεις στο κρατικό μισθολόγιο, πέραν αυτών που έχουν προϋπολογισθεί.

Ειδικότερα, ο κ. Χάρης Γεωργιάδης, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή, είπε χαρακτηριστικά στους βουλευτές: «εάν θέλετε περαιτέρω μείωση των μισθών να το συζητήσουμε». Εξέφρασε, πάντως, σοβαρές επιφυλάξεις όσον αφορά στην επιβολή πλαφόν στους μισθούς του δημοσίου.

Ο ίδιος, υπογράμμισε την ανάγκη να διαχειριστεί η Λευκωσία σωστά τα 10 δισ. ευρώ που προβλέπει η δανειακή σύμβαση με την τρόικα, για να αποφύγει η χώρα οπωσδήποτε ένα νέο μνημόνιο. «Πρέπει να υλοποιήσουμε τους σχεδιασμούς χωρίς να χρειαστούμε πρόσθετο δάνειο», που θα συνεπάγεται νέο πρόγραμμα με την Τρόικα, ανέφερε ο κύπριος υπουργός. Παράλληλα, ο κύριος Γεωργιάδης ανέφερε ότι μέχρι σήμερα η χώρα του έχει αντλήσει το 47% των πόρων από το πακέτο των 10 δισ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός συντάχθηκε σε διαβούλευση με την τρόϊκα.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:38 - 21 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.