ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνογερμανική συνεργασία με προοπτικές

12:42 - 21 Οκτ 2013 | Πολιτική
Ελληνογερμανική συνεργασία με προοπτικές
Μετά από τρεις επιτυχημένες διοργανώσεις στην Ελλάδα, στο επίκεντρο της τέταρτης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στη Νυρεμβέργη με γενικό θέμα «Ο Δήμος του Μέλλοντος», που ξεκινά πανηγυρικά απόψε με την επίσημη υποδοχή των περίπου 400 συμμετεχόντων στο Δημαρχείο της πόλης, τίθενται επί τάπητος συγκεκριμένες θεματικές ενότητες γύρω από επίκαιρα θέματα, επί τόπου ανταλλαγή πρακτικών εμπειριών και στη συνέχεια εμβάθυνση μέσω εργαστηρίων που οργανώνουν οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Νέα διάσταση στην Ελληνογερμανική συνέλευση προσδίδει η συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανασίου Τσαυτάρη, του προέδρου της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη, περιφερειαρχών και αντιπεριφερερειαρχών, καθώς και πάνω από 60 δημάρχων και άλλων αξιωματούχων από Ελλάδα και Γερμανία.

 

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση αποτελεί μια ευρεία πρωτοβουλία για τη συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών περιφερειών, δήμων, ειδημόνων, επιχειρήσεων και εκπροσώπων κοινωνικών φορέων, με κύριο στόχο τη συνεργασία και την ανταλλαγή εμπειριών, την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων επαφών μεταξύ των αιρετών των δύο χωρών.

 

Το έμπρακτο ενδιαφέρον της Ελλάδας άλλωστε τα τελευταία χρόνια, ενισχύει κατα πολύ τη μεγάλη σημασία που αποδίδεται στην ελληνογερμανική συνεργασία.

 

Λεπτομέρειες της προετοιμασίας της τέταρτης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης είχαν συζητήσει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος κατά τη συνάντηση στην Αθήνα, αρχές Οκτωβρίου, με το Γερμανό υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, εντεταλμένου της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση.

 

Σύμφωνα με επισήμανση του κύριου Μιχελάκη, η ελληνογερμανική συνεργασία όχι μόνο θεωρείται δεδομένη σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά μπορεί να αποφέρει αμοιβαία οφέλη μέσα από την προσέλκυση επενδύσεων, την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογωνσίας.  
 
Την ικανοποίηση του εξέφρασε και από μεριάς του ο κύριος Φούχτελ την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο, ενόψει της τέταρτης κατά σειράς διοργάνωσης στο Βερολίνο. Ο κύριος Φούχτελ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους τομείς συνεργασίας των δύο χωρών τα τελευταία τρία χρόνια. Άξονας των αναφορών του ήταν τομείς όπως ο τουρισμός, η γεωργία, η  διαχείριση αποριμμάτων και η διττή εκπαίδευση.
 
Επισκέψεις και συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί στην ευρύτερη περιοχή της Νυρεμβέργης θα προσφέρουν τη δυνατότητα ανταλλαγής πρακτικών και εμπειριών, σχετικές με τις θεματικές ενότητες του συνεδρίου, ενώ στις συζητήσεις στις ομάδες εργασίας θα παρουσιαστούν και θα αναπτυχθούν σχέδια και προσεγγίσεις σχετικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:37 - 21 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.