ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κόκκινες γραμμές» από Σαμαρά για Οικονομία και Μετανάστες

15:03 - 21 Οκτ 2013 | Πολιτική
«Κόκκινες γραμμές» από Σαμαρά για Οικονομία και Μετανάστες
Δυο μηνύματα προς τους ευρωπαίου εταίρους- για την οικονομική κατάσταση και τους παράνομους μετανάστες – έστειλε ο πρωθυπουργός από τη Μάλτα, όπου πραγματοποιεί σήμερα ταξίδι- αστραπή.

Ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή που είχε με τον μαλτέζο ομόλογό του, Τζότζεφ Μούσκατ, διεμήνυσε εμμέσως ότι η χώρα μας δεν αντέχει άλλα μέτρα, λέγοντας « εμείς έχουμε προχωρήσει στη δημοσιονομική προσαρμογή και στις μεταρρυθμίσεις, που έχουν επιστρέψει την Ελλάδα στην οικονομική πραγματικότητα». Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο πρωθυπουργός τόνισε σε στενούς συνεργάτες του, πως για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων, καθώς η χώρα έχει τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, και το ίδιο αναμένει να πράξουν και οι εταίροι της.

Μεταναστευτικό

Εν τω μεταξύ, τη διαμόρφωση κοινής στάσης των χωρών του Νότου (Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Κύπρος και Μάλτα) στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης για να δοθεί λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επιδιώκει ο Αντώνης Σαμαράς. «Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο πρόβλημα ανεργίας έχουμε τόσους ανέργους όσους και παράνομους μετανάστες δεν παει άλλο» δήλωσε χαρακτηριστικά από τη Μάλτα, ο έλληνας πρωθυπουργός.
Ο κ.Σαμαράς μεταβαίνει στην Ιταλία, όπου στις 17.30 θα συναντηθεί με τον ιταλό ομόλογό του, Ενρίκο Λέτα. Τον κ.Σαμαρά, συνοδεύουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, καθώς και ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.