• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Σαμαράς: «Επανεκκίνηση» κάνει η ελληνική οικονομία

20:57 - 21 Οκτ 2013 | Πολιτική
Η οικονομία της χώρας μας κάνει μια «επανεκκίνηση» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη Ρώμη όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, ενώ υπογράμμισε «ότι το κύριο ζητούμενο για την Ευρώπη και την Ελλάδα είναι να επιτευχθεί η ανάπτυξη».

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε επίσης «ιδιαίτερα σημαντική» την ανάληψη «κοινής δράσης με την Ιταλία» ενόψει και των δύο προεδριών των δύο χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2014, ώστε να «αλλάξει η Ευρώπη» κατεύθυνση. Επίσης είναι σημαντική η διμερής συνεργασία, όπως επισήμανε, ώστε η ΕΕ να προχωρήσει στην μεταβολή της πολιτικής της για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης.

 

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα σημείωσε ότι ένα από τα κύρια σημεία συζήτησης ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 24ης και 25ης Οκτωβρίου θα είναι η αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης — μετά και το κύμα μεταναστών που έφθασαν στην Ιταλία τους τελευταίους μήνες αλλά και τη σειρά πολύνεκρων ναυαγίων στα ανοιχτά της χώρας.

 

Ο κ. Λέτα τόνισε ότι ανάμεσα στα κύρια ζητούμενα είναι η ενίσχυση της δύναμης Frontex για την επιτήρηση των ευρωπαϊκών συνόρων, η ενεργοποίηση του προγράμματος EuroSur, ενώ σημείωσε πως η ιταλική στρατιωτική ανθρωπιστική αποστολή Mare Nostrum πρόκειται να ολοκληρωθεί την 2α Δεκεμβρίου, με την έναρξη του προγράμματος EuroSur.

 

Ακόμη, ο Ιταλός πρωθυπουργός είπε ότι ένα κεντρικό θέμα θα είναι η επανεξέταση των διαδικασιών χορήγησης πολιτικού ασύλου.

 

Ο κ. Λέτα αναγνώρισε παράλληλα τις «σημαντικές προσπάθειες και τα θετικά αποτελέσματα που πέτυχε η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο Α. Σαμαράς» σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

 

Αίσθηση, τέλος, προκάλεσε σχετική δήλωση, σε ημερίδα της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων, του Ενρίκο Λέτα, ότι «η ανεργία των νέων είναι ο εθνικός μας εφιάλτης διότι τα ποσοστά είναι ενδεικτικά μιας χώρας που δεν έχει μέλλον».

 

"Η Ελλάδα μαστίζεται από τη λαθρομετανάστευση"

 

Την ανάγκη δημιουργίας μεσογειακού μετώπου απέναντι στα προβλήματα της ανεργίας αλλά και της παράνομης μετανάστευσης υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντηση που είχε με τον μαλτέζο ομόλογό του Τζόζεφ Μούσκατ.

 

«Στην περίπτωση της Ελλάδας έχουμε προχωρήσει στη δημοσιονομική προσαρμογή και τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που οδηγούν την Ελλάδα πίσω στην οικονομική κανονικότητα. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα απασχόλησης και ανεργίας. Έχουμε τόσους ανέργους όσους έχουμε και παράνομους μετανάστες. Αυτό δεν μπορεί να πάει άλλο», είπε και σημείωσε ότι απαιτείται μια κοινή προσέγγιση για τα ζητήματα αυτά από τις χώρες του μεσογειακού Νότου.

Τελευταία τροποποίηση στις 07:01 - 22 Οκτ 2013
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman