ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενόχληση στις Βρυξέλλες για τις "κόκκινες γραμμές" της Αθήνας

14:54 - 22 Οκτ 2013 | Πολιτική
Ενόχληση στις Βρυξέλλες για τις "κόκκινες γραμμές" της Αθήνας
Μπορεί από το Μαξίμου να διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι θέτουν όρια και πως θα ακολουθήσουν σκληρή στάση στις διαπραγματεύσειςμε την τρόϊκα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η άλλη πλευρά θα καταθέσει εύκολα τα "όπλα". Στη βελγική πρωτεύουσα δεν κρύβουν, πλέον, τον εκνευρισμό τους μετά το μπαράζ σχετικών δηλώσεων και δημοσιευμάτων στην Αθήνα. Παράλληλα, ο Χόρστ Ράϊχενμπαχ επιμένει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων...

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανώτατος κοινοτικός αξιωματούχος εκμυστηρεύθηκε στην Τρίτη σε δημοσιογράφους, ότι υπάρχει ενόχληση στις Βρυξέλλες για τη στάση πολιτικών παραγόντων της χώρα μας, οι οποίοι διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα. Ωστόσο, ο ίδιος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι η τρόϊκα δεν ζητά πρόσθετα οριζόντια μέτρα – όπως περικοπές σε μισθούς και συντάξεις- αλλά στοχευμένα μέτρα, προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό στο ελληνικό πρόγραμμα.

Task Force: Μονόδρομος οι μεταρρυθμίσεις

Από την πλευρά της, η Task Force, στην 5η έκθεσή της για την Ελλάδα, δίνει έμφαση στις μεταρρυθμίσει για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού. "Βλέπει" πρόοδο στην απορρόφηση κοινοτικών πόρων, αλλά προειδοποιεί ότι κινδυνεύει το 1/3 των 180 έργων προτεραιότητας. Η Ομάδα Κρούσης, της οποίας επικεφαλής είναι ο Χόρστ Ράϊχενμπαχ, σημειώνει ότι η χώρα μας έχει κάνει πρόοδο σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων.

Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιταχύνει την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, για να αυξήσει την αποδοτικότητα της δημόσιας διοίκησης και να τονώσει την ανάπτυξη. Στην έκθεση, τονίζεται η ανάγκη για ένα φορολογικό σύστημα που θα λειτουργεί σωστά, για μεταρρύθμιση της κεντρικής δημόσιας διοίκησης και για τη δημιουργία ενός υποστηρικτικού και προβλέψιμου επιχειρηματικού περιβάλλοντος. "Η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας μπορούν να προέλθουν μόνο από ακμάζουσες εταιρείες που έχουν εύκολη πρόσβαση στη ρευστότητα και στις αγορές", σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.