ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα" διαβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές

20:44 - 25 Οκτ 2013 | Πολιτική
"Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα" διαβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές
Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν τίθεται θέμα λήψης νέων οριζόντιων μέτρων έδωσαν ελληνικές κυβερνητικές πηγές, από τις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

Όπως διευκρίνισαν, αυτό που εξετάζεται είναι η λήψη διαρθρωτικών μέτρων που αφορούν ζητήματα όπως για παράδειγμα η μείωση της σπατάλης, η αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυφής και να μην υπάρχει υπέρβαση ορισμένων ορίων στις δαπάνες των ΔΕΚΟ.

 

«Είμαστε σε διαπραγμάτευση και όχι σε πόλεμο», σημείωσαν χαρακτηριστικά οι πηγές, αναφερόμενες στις συζητήσεις με τους δανειστές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος συνιστά "διαβατήριο", και όπως υποστηρίζουν «με τα διαρθρωτικά μέτρα που θα ληφθούν θα προχωρήσουμε και όλα θα πάνε καλά στις διαβουλεύσεις με την Τρόικα».

metra25102013

Σχετικά με το φόρο ακινήτων, οι κυβερνητικές πηγές θεωρούν δίκαιο να υπάρξει διεύρυνση της φορολογικής βάσης, με μείωση της επιβάρυνσης του ΕΤΙΔΕΕ.

 

 

Όπως είπαν, η επιβάρυνση αυτή μειώθηκε κατά 15% πέρσι και φέτος θα μειωθεί κατά 10 με 15%. "Για να υπάρχει μείωση της επιβάρυνσης επιβάλλεται φόρος σε όσους έχουν ακίνητα χωρίς κτίσμα", σημείωσαν χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, οι αγρότες θα πληρώνουν- όπως είπαν- μερικές δεκάδες ευρώ το χρόνο, ενώ το 80% εξ αυτών θα πληρώνει κάτω από 90 ευρώ το χρόνο.

«Άρα η θέση μας είναι να πληρώνουν όλοι και λιγότερα» ανέφεραν οι ίδιες πηγές, οι οποίες επεσήμαναν ακόμη ότι στόχος είναι να μειωθεί περαιτέρω η επιβάρυνση.

Συνάντηση Σαμαρά- Μάρκελ

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, ο έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε με την γερμανίδα καγκελάριο. Σύμφωνα με τις ίδιες ελληνικές κυβερνητικές πηγές, "ήταν μια σύντομη συνάντηση" μεταξύ των δυο ηγετών που βρίσκονται σε «τακτική επαφή», και πως συμφωνήθηκε να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία τις επόμενες ημέρες. 

Από την πλευρά της, η Άγκελα Μέρκελ, ερωτηθείσα για το περιεχόμενο της συνάντησης και ειδικότερα εάν ετέθη θέμα χαλάρωσης του ελληνικού προγράμματος, ξεκαθάρισε ότι δεν ετέθηκε το θέμα και πως "η  γερμανική πολιτική δεν έχει μεταβληθεί»

merkel 25102013

Τελευταία τροποποίηση στις 21:12 - 25 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.