ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπούλιας: "Δώσαμε ότι μπορούσαμε- δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς"

15:13 - 28 Οκτ 2013 | Πολιτική
Παπούλιας: "Δώσαμε ότι μπορούσαμε- δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς"
Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους ότι ο ελληνικός λαός έδωσε ότι έπρεπε να δώσει για να ξεπεραστεί η κρίση και δεν μπορεί να δώσει κάτι περισσότερο, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από τη Θεσσαλονίκη, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, ο κ. Κάρολος Παπούλιας υπενθύμισε τη συμβολή της χώρας μας στη μάχη εναντίον του φασισμού, τονίζοντας ότι ο λαός μας δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς. Υπογράμμισε ότι το έπος του '40 ήταν η πρώτη αντιφασιστική νίκη που αφύπνισε την τότε Ευρώπη, η οποία- όπως είπε- «κοιμόταν μέσα στους συμβιβασμούς του Μονάχου του 1938».

τανκς1

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επεσήμανε ότι η χώρα μας ήταν προμαχούσα σε όλους τους αγώνες για την ελευθερία και τα ανθρώπινα ιδανικά, και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει η σημερινή Ευρώπη.

 

«Ο ελληνικός λαός έδωσε τότε το αίμα του και σήμερα έδωσε αυτό που μπορούσε για να ξεπεραστεί η κρίση. Κι αυτό πρέπει να εκτιμηθεί από την Ευρώπη. Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να δώσει κάτι περισσότερο. Αυτό που έπρεπε να δώσει το έδωσε. Και μη νομίσουν ότι μπορεί να υποκύψουμε σε εκβιασμούς. Ποτέ ο ελληνικός λαός δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς», τόνισε ο κ. Παπούλιας.

Αβραμόπουλος: " Θα τα καταφέρουμε"

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα «θα τα καταφέρει, θα βγει νικήτρια και από αυτή τη δοκιμασία».

αβραμό1

«Νιώσαμε να δυναμώνει το φρόνημα του λαού μας και να παίρνουμε όλοι δύναμη, μπροστά στις δύσκολες καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί», είπε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε ότι χρειάζεται ενότητα, ομοψυχία και αλληλεγγύη, λέγοντας ότι όλοι καλούνται να σταθούν στο πλευρό της κυβέρνησης που δίνει μια μεγάλη και δύσκολη μάχη. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι εγγυήτριες της ανεξαρτησίας, της ακεραιότητας και της ίδιας της  Δημοκρατίας.

Παρέλαση

Χωρίς προβλήματα – αφού τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια- πραγματοποιήθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην οποία συμμετείχαν μηχανοκίνητα τμήματα, αεροσκάφη και ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Στην εξέδρα των επισήμων δεν εμφανίστηκαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ωστόσο, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Αντώνης Γρέγος παρακολούθησε την παρέλαση μαζί με το κοινό.

 

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ παρόντες ήταν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας, Γιάννης Μπουτάρης, ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου και ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Φώτης Φωτίου.

 

Το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπήθηκε από το μέλος του πολιτικού συμβουλίου, Αντώνη Σαουλίδη, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από το στέλεχος του κόμματος, Αλέξανδρο Κιτικίδη. Το «παρών» έδωσε και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Στον αντίποδα, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ δεν εμφανίστηκαν στην εξέδρα των επισήμων στη Θεσσαλονίκη.

Εκδηλώσεις στην Κύπρο

"Οι απανταχού Ελληνες έχουν σήμερα το δικαίωμα να είναι υπερήφανοι", δήλωσε στη Λευκωσία ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιαδης για τη σημερινή επέτειο του ΟΧΙ, σε δηλώσεις μετά την πανηγυρική δοξολογία. Πρόσθεσε πως είναι μια μέρα κατά την οποία δοξάζεται η αρετή της ενότητας. «Την ίδια ώρα προκαλεί ευλόγως τον προβληματισμό του καθενός, πώς μέσα από σωστές στρατηγικές, αλλά και ορθολογισμό μπορούμε να επιδιώξουμε την επανένωση του τόπου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Ελλάδος στη Μεγαλόνησο, Βασίλης Παπαιωάννου επεσήμανε ότι "Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται σε κοινό αγώνα για την απελευθέρωση της νήσου και επανένωση της σε ένα δρόμο ευημερίας και σύγχρονης ευρωπαϊκής δημοκρατίας".

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:57 - 28 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.