ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Start up δημοτικών εκλογών στην παρέλαση της επετείου

13:15 - 29 Οκτ 2013 | Πολιτική
Ως κινήσεις στην σκακιέρα συσχετισμών για τις επερχόμενες εκλογές εκλαμβάνονται τα όσα διαδραματίστηκαν με αφορμή τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Είναι ξεκάθαρο ότι όλοι προσπαθούν να πλασαριστούν διαμορφώνοντας μέτωπα και κλείνοντας το μάτι σε ψηφοφόρους είτε δεξιά είτε αριστερά. Πάντως ο κ. Τζιτζικώστας που καλοβλέπει και τη Δημαρχία επιδιώκει να αντλήσει ψηφοφόρους από τη δεξαμενή της δεξιάς, είτε κλείνοντας το μάτι σε ψηφοφόρους της Χ.Α. είτε χαϊδεύοντας τα αυτιά των απογοητευμένων της Ν.Δ. με τις σκληρές έστω και υπό ανάκληση δηλώσεις του κατά του ΠΑΣΟΚ. «Πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους, γιατί τότε ένας άλλος περιφερειάρχης -μακριά από έμενα αυτό- θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση γιατί θα μπορούσε να πει ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ως εκ τούτου δεν το καλώ» ήταν η ρήση που έριξε λάδι στη φωτιά των τεταμένων σχέσεων του ΠΑΣΟΚ με πολλά μεσαία στελέχη της Συγγρού.

Αναπόφευκτα, έτσι, ο κ. Βενιζέλος θεώρησε πως η διευκρινιστική δήλωση που έκανε ο κ. Τζιτζικώστας δεν ικανοποιεί το κόμμα του. Κι αυτό στο φόντο της πρόσφατης κόντρας με τον κ. Αβραμόπουλο για το αίτημα σύστασης εξεταστικής για τα υποβρύχια, που αποτελεί πονοκέφαλο για τη Χαριλάου Τρικούπη...

Εκεί άγνωστο είναι το πώς θα αντιδράσουν πολλοί βουλευτές της Ν.Δ., που μόνο καλά λόγια δεν έχουν για τον κ. Βενιζέλο. Σταθερός σύμμαχός του, πάντως, αναμένεται να είναι ο Πρωθυπουργός, αλλά συνάμα απρόσμενος συμπαραστάτης και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος φέρεται αποφασισμένος να στηρίξει στην υπόθεση αυτή τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.