ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απαιτούν ξαναγράψιμο του νομοσχεδίου για το φόρο ακινήτων

01:01 - 01 Νοε 2013 | Πολιτική
Οι βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απαιτούν ξαναγράψιμο του νομοσχεδίου για το φόρο ακινήτων
Για τα τέλη της επόμενης εβδομάδας αποφάσισαν- σύμφωνα με πληροφορίες- να μεταθέσουν την κατάθεση του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, στη Βουλή, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη μαραθώνια συνάντησή τους, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, το ΥΠΟΙΚ θα λάβει σοβαρά υπόψη του τις παρατηρήσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. «Μέσα στο πλαίσιο των εσόδων που θέλουμε, θα κάνουμε τις απαραίτητες βελτιώσεις λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των Κ.Ο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως εκφράστηκαν», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο δυνατό και ελπίζει η επεξεργασία να έχει τελειώσει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

 

Το ζήτημα για το φόρο ακινήτων ήλθε στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας κατά τις τελευταίες ημέρες, με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να ανακοινώνει την Πέμπτη πως θα ζητήσει «σημαντική αναμόρφωση» του σχετικού νομοσχεδίου, στον απόηχο των πολλών παρατηρήσεων που έχουν υποβάλλει στον υπουργό Οικονομικών περίπου 80 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

 

Επίσης, στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, τέθηκαν επί τάπητος και άλλα θέματα, όπως το ζήτημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ.

Για το θέμα του ΕΣΠΑ ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι στην τελική ευθεία για τη διαμόρφωσή του.

«Δεν θέλουμε να είναι απλά και μόνο ένα καινούργιο πρόγραμμα. Θέλουμε να είναι διαφορετικό τόσο ως προς τη φιλοσοφία του, με προστιθέμενη αξία για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική συνοχή, όσο και ως προς την αρχιτεκτονική του. Πιο απλό, όχι γραφειοκρατικό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα των ναυπηγείων, θα γίνει νέα σύσκεψη την επόμενη εβδομάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:14 - 01 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.