ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Ασφυκτικό Pressing της τρόικας για απολύσεις και κινητικότητα

01:02 - 05 Νοε 2013 | Πολιτική
Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Ασφυκτικό Pressing της τρόικας για απολύσεις και κινητικότητα
Σκληρή γραμμή αναμένεται να ακολουθήσουν οι τροικανοί εν όψει της συνάντησης με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής.

Πληροφορίες του "R" αναφέρουν ότι τα μηνύματα που έχουν στείλει οι δανειστές παραπέμπουν σε άμεσες απολύσεις στο Δημόσιο, πέρα από την ολοκλήρωση των διαδικασιών με τις δικαστικές αποφάσεις για τις 6.5000 προσωρινές διαταγές.

 

«Δεν δέχονται τις διαβεβαιώσεις ότι θα εκδικαστούν γρήγορα, ούτε θεωρούν ότι θα οδηγήσουν σε μειώσεις προσωπικού στο δημόσιο. Τι κι αν τους λέμε ότι το 90% δε θα δικαιωθεί δικαστικά; Δεν καταλαβαίνουν τίποτε και επιζητούν νέες απολύσεις», σημειώνει στο "R" αρμόδια πηγή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

troika

Πάντως στη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης θα θέσει εκ νέου το ζήτημα της προσμέτρησης στο συνολικό αριθμό (4.000 δημόσιοι υπάλληλοι) των απολύσεων που έχουν συμφωνηθεί για το 2013 όσων εργαζομένων απολυθούν από τα Αμυντικά Συστήματα και την ΕΛΒΟ μετά από την αναδιάρθρωσή τους, εφόσον κάτι τέτοιο αποφασίσει τελικά η κυβέρνηση.

 

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να προτάξει το γεγονός ότι υλοποιήθηκε η ένταξη στο πρόγραμμα κινητικότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων και να επιχειρήσει στροφή από τους ποσοτικούς στους ποιοτικούς στόχους.

 

Βασικό επιχείρημα θα είναι το μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα (17 εκατομμύρια περίπου), η δικαστική περιπλοκή που έχει προκύψει με την κινητικότητα, αλλά και η εκτίμηση ότι είναι πολύ πιθανόν να προκύψουν και νέα δικαστικά ζητήματα που να ακυρώσουν το όλο πρόγραμμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 02:24 - 05 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.