ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο δρόμος για να τεθεί η τρόικα, υπό… επιτήρηση!

17:36 - 06 Νοε 2013 | Πολιτική
Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο δρόμος για να τεθεί η τρόικα, υπό… επιτήρηση!
Ανοίγει ο δρόμος για τον έλεγχο και την επιτήρηση της τρόικας από την ΚοινοβουλευτικήΣυνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα μετά από παρέμβαση, του Νότη Μαριά.

Μιλώντας την Τετάρτη, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Παρίσι, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και Τομεάρχης Οικονομικών, Νότης Μαριάς ζήτησε να τεθεί η δράση της τρόικας υπό την επιτήρηση και τον έλεγχο των θεσμών του Συμβουλίου της Ευρώπης, για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, αλλά και στις άλλες χώρες του μνημονίου.

 

Ο κ. Μαριάς επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι σύμφωνα με το ψήφισμα 1884/2012 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, η λιτότητα αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία και τα κοινωνικά δικαιώματα και επομένως οδηγεί σε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα οποία προστατεύονται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Απαντώντας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Christopher CHOPE, αποδέχθηκε θετικά την πρόταση του Νότη Μαριά και επισήμανε ότι το ζήτημα αυτό θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο στο πλαίσιο δράσης της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ιδίως κατά την υιοθέτηση σχετικών ψηφισμάτων.

 

Μάλιστα παρότρυνε τον έλληνα βουλευτή να καταθέσει σχετική τροπολογία για το ζήτημα αυτό και να λάβει το λόγο για να υποστηρίξει την πρότασή του  κατά την προσεχή Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον Ιανουάριο του 2014.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.